Пишні парові вареники з картоплею з зеленого тіста на кефірі

Пишні парові вареники з картоплею з зеленого тіста на кефірі

Сьогодні буду готувати дуже смачні пишні вареники з картоплею з красивого зеленого шпинатного тіста замішаного на кефірі з содою. Вареники з такого тіста при варці у пароварці чи мультіварці шикарно піднімаються, а їх колір нагадує про першу соковиту та яскраву весняну зелень. Вся моя родина та знайомі вже давно оцінили неповторний смак та яскравість цієї страви. Пропоную і вам здивувати своїх їдоків. Покроково о оформлений рецепт з фото допоможе вам у приготуванні цієї яскравої та незвичайної страви.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 1 штука;
  • сіль харчова – 0,5-1 ч. л.;
  • кефір нежирний – 1 склянка;
  • свіжий чи заморожений шпинат – 50 гр;
  • соди – 1 ч. л.;
  • пшеничне борошно в/ґатунку – 300-350 грам.

Інгредієнти для начинки:

  • картоплі – 4-5 шт.;
  • солі – 1 ч. л.;
  • води – 1 склянка;
  • сметани або вершків – 1 ст. л.

Як готувати вареники з картоплею на пару

Щоби зварити смачні вареники, необхідно спершу правильно замісити тісто та приготувати смачну начинку. Тож, давайте ретельно розберемося з кожним етапом приготування.

Як замісити шпинатне зелене тісто на вареники на кефірі та соді

Спершу пробиваємо блендером зелені листя шпинату з частиною кефіру. Змішуємо яйця з сіллю, додаємо соду та підігрітий кефір. Додаємо борошно та замішуємо тісто. Як швидко та правильно зробити таке кольорове шпинатне тісто для вареників на кефірі та соді детально демонструє покроковий рецепт з фото. Якщо він вам потрібен, то просто перейдіть за посиланням.

Тісто для зелених вареників

Як приготувати картопляну начинку для вареників

Картоплю слід відварити до готовності. Злити воду та розтовкти до однорідності. Додати сметану або вершки та знову ретельно перемішати. Як правильно та смачно зробити картопляну начинку для вареників демонструє окремо оформлений покроковий рецепт з фото. Якщо вам потрібна ця інформація, то переходьте за посиланням. Якщо і так все зрозуміло, то переходимо до наступного етапу приготування.

Як ліпити вареники з картоплею

Замішане раніше пухке зелене тісто ділимо на дві частки.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

Одну – відкладаємо, а з другої розкачуємо пласт. Його товщина має бути 6-7 мм. Вирізаємо з розкачаного тіста невеликого розміру (діаметр 4-5 см)  кружальця.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

До мультиварки чи у пароварки наливаємо води. Вона має досягати мінімальної позначки. Вмикаємо програму Пароварка. За той час доки вода закипить, ми встигнемо наліпити вареники.

На центр кожного тістяного кружечка кладемо картопляну начинку. Правильно зготовлена начинка дуже гарно тримає форму, не розсипається та не вивалюється з вареника.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

Ретельно защипуємо краї тіста змащеними у муці пальцями, ніби ховаючи начинку в середині вареника.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

Як варити вареники з картоплею на пару в мультиварці

Готові варенички кладемо на вже прогріту решітку пароварки чи мультиварки. Таким чином варимо на парі хвилин десять.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

Через зазначений час відкриваємо кришку своєї домашньої помічниці і бачимо яскраві зелені парові вареники з картоплею. Швиденько вибираємо їх, складаємо на тарілочку та подаємо до столу.

Зелені вареники з картоплею, приготовані на пару

Не забудьте додати до страви сметану чи зажарену на олії цибулю. Міцна гірчиця та жгучий кетчуп, на думку багатьох, теж гарно пасують до цієї страви. Сьогодні у мене у парі з пишним картопляними варениками була спеціально приготовлена цибулева ікра.

Пишні парові вареники з картоплею з зеленого тіста на кефірі

Не полінуйтесь та зробіть для своєї родини ці яскраві, пишні, апетитні та дуже смачні зелені парові вареники з картоплею. Гарантую, що не пошкодуєте!