Ламаєте голову над тим, як додати банальним оладкам нових смакових відтінків? Пропоную маленьку кулінарну хитрість: покладіть у тісто для домашньої випічки окрім традиційних компонентів трошки ягід або шматочки фруктів. Як, наприклад, у цьому рецепті пишних оладок, тісто доповнено соковитими шматочками абрикос. В результаті вийде смачна випічка з сюрпризом всередині.
Отже, сьогодні смажимо оладки з абрикосами на молоці. Із задоволенням викладаю цей рецепт з покроково зробленими фото, щоб кожна господиня могла спекти смачні та пухкі оладки з шматочками абрикос.
Інгредієнти: Абрикоси, Борошно, Молоко, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- молоко – 1 склянка;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукор-пісок – 1 ст. ложка;
- сода харчова – 0,5 ч. ложки;
- сіль – щіпка;
- борошно – 1 склянка;
- стиглі абрикоси – 2-3 штуки;
- олія рослинна – для смаження.
Зміст
Як приготувати оладки з абрикосами на молоці
Для початку беремо достатньо велику миску, щоб було зручно змішувати інгредієнти для тіста наших абрикосових оладок. Вбиваємо курячі яйця, досипаємо цукор та сіль. Кількість цукру, при бажанні, можна змінити за смаком в більшу чи меншу сторону.
В миску доливаю склянку молока. Якщо берете молоко з холодильника, раджу трошки підігріти його.
Ретельно перемішуємо компоненти тіста в мисці, щоб отримати однорідну молочну суміш.
Гасимо соду та вливаємо до тіста. Невеликими порціями підсипаємо в яєчно-молочну суміш просіяне борошно, постійно розмішуючи.
Ретельно перемішуємо віночком всі компоненти тіста, щоб отримати густу та однорідну масу без грудочок.
Далі, промиваємо стиглі плоди абрикос та видаляємо кісточки. Соковиту м’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо фрукти в готове тісто для оладок.
Наостанок, ретельно перемішуємо абрикоси з тістом ложкою.
Залишається лише випікати оладки. Для цього розігріваємо сковороду, додаємо трішки олії та викладаємо порції тіста ложкою. Смажимо оладки з обох сторін до золотистого рум’янцю.
Апетитні та пухкі абрикосові оладки готові! Смачного чаювання!
Для різноманітності можна подавати фруктові оладки з медом, джемом або сметаною.
Пишні абрикосові оладки на кефірі – відео-рецепти
Перший відео-рецепт відрізняється від описаного вище тим, що тісто заводимо на кефірі, а абрикоси вводимо до нього не шматочками, а у вигляді пюре.
Наступний відео-рецепт дуже схожий на покроковий рецепт з фото, але тісто теж замішується на кефірі. Ну і, як завжди, є свої нюанси. Отже, якщо вас така страва зацікавила, дивіться відео.