Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Дріжджові пиріжки з щавлем та яйцем – це дуже смачна і ситна страва, яка точно сподобається вам і вашим рідним. А рецепт її приготування неймовірно простий.

Вам необхідно взяти:

  • борошно – 220 грамів;
  • тепле молоко – 80 мілілітрів;
  • сіль – чайну ложку;
  • цукор – чайну ложку;
  • дріжджі сухі – чайну ложку з гіркою;
  • сметану – 50 грамів;
  • соняшникову олію – 1 столову ложку.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Як приготувати смажені пиріжки з щавлем і яйцем

Дріжджове тісто починаємо готувати з того, що додаємо до теплого молока дріжджі і цукор. Перемішайте, залиште на 10 хвилин. Далі покладіть в суміш сіль, олію, борошно, сметану. Сметану, як і молоко, краще попередньо підігріти. Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце і лишіть, щоб воно піднялося.

Тим часом зробіть начинку з інгредієнтів, що є на цьому фото.

Начинка для пиріжків з щавлю з яйцями

Зваріть яйця та подрібніть.

Начинка для пиріжків з щавлю з яйцями

Помийте та поріжте щавель.

Начинка для пиріжків з щавлю з яйцями

Розтопіть на пательні шматочок вершкового масла, покладіть щавель та обсмажуйте, поки він не стане, як на фото. Також трохи його посоліть, а якщо щавель надто кислий – додайте цукру.

Начинка для пиріжків з щавлю з яйцями

Перемішайте яйця з щавлем і починайте формувати пиріжки.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Поділіть тісто на частини.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Розкатайте кожен шматок, покладіть на нього начинку.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

 

 

 

 

 

 

 

 

Зліпіть пиріжки, накрийте рушником і дайте їм полежати 10 хвилин.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Розігрійте олію на пательні та обсмажте пиріжки з обох боків до золотавого кольору.

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Ось і все, пиріжки готові, смачного!