Дріжджові пиріжки з щавлем та яйцем – це дуже смачна і ситна страва, яка точно сподобається вам і вашим рідним. А рецепт її приготування неймовірно простий.
Інгредієнти: Борошно, Молоко, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Сухі дріжджі, Щавель, Яйце
Вам необхідно взяти:
- борошно – 220 грамів;
- тепле молоко – 80 мілілітрів;
- сіль – чайну ложку;
- цукор – чайну ложку;
- дріжджі сухі – чайну ложку з гіркою;
- сметану – 50 грамів;
- соняшникову олію – 1 столову ложку.
Як приготувати смажені пиріжки з щавлем і яйцем
Дріжджове тісто починаємо готувати з того, що додаємо до теплого молока дріжджі і цукор. Перемішайте, залиште на 10 хвилин. Далі покладіть в суміш сіль, олію, борошно, сметану. Сметану, як і молоко, краще попередньо підігріти. Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце і лишіть, щоб воно піднялося.
Тим часом зробіть начинку з інгредієнтів, що є на цьому фото.
Зваріть яйця та подрібніть.
Помийте та поріжте щавель.
Розтопіть на пательні шматочок вершкового масла, покладіть щавель та обсмажуйте, поки він не стане, як на фото. Також трохи його посоліть, а якщо щавель надто кислий – додайте цукру.
Перемішайте яйця з щавлем і починайте формувати пиріжки.
Поділіть тісто на частини.
Розкатайте кожен шматок, покладіть на нього начинку.
Зліпіть пиріжки, накрийте рушником і дайте їм полежати 10 хвилин.
Розігрійте олію на пательні та обсмажте пиріжки з обох боків до золотавого кольору.
Ось і все, пиріжки готові, смачного!