Пишні дріжджові оладки з яблуками на ряжанці

Дріжджові оладки з яблуками у Франції вважаються дуже смачними дитячими ласощами. Яблучні «жаки», як їх називають французькі діти, дуже смачні і приготувати їх зовсім неважко.

Щоб вийшло смачно, просто виконуйте всі стадії мого покроково оформленого рецепту, а фото наочно продемонструють весь процес замішування і випікання пишних і солодких оладок.

Для приготування яблучних оладок нам знадобляться:

  • ряжанка 4% – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт .;
  • яблука – 300 гр;
  • цукор – 1 стол. ложка;
  • дріжджі свіжі – 15-20 гр;
  • сіль – 12 чайн. ложки;
  • рослинна олія – 1 стіл ложка (в тісто).

Оладки з яблуками

Як приготувати дріжджові оладки з яблуками на ряжанці

Для початку, заведемо тісто для оладок. Потрібні для замісу продукти краще заздалегідь вийняти з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури.

Як завести тісто на оладки на дріжджах

Ряжанку трохи підігріваємо, щоб тісто швидше підійшло. У теплій ряжанці розчиняємо цукор і розпускаємо дріжджі.

Оладки з яблуками

В отриману суміш просіюємо борошно і перемішуємо. Тісто прикриваємо серветкою і залишаємо на півгодини.

Оладки з яблуками

Свіжі дріжджі добре піднімуть тісто і на його поверхні з’являться бульбашки. Воно буде виглядати як на фото.

Оладки з яблуками

У тісто, що підійшло, додаємо половину склянки теплої води, щоб вийшла маса, як на оладки, підсипаємо сіль, розводимо яйце і додаємо ложку рослинної олії. Тепер, акуратно перемішуємо тісто – воно готове для смаження оладок.

Оладки з яблуками

Поки тісто для оладок у нас підходило ми підготували яблука: зняли шкірку, вирізали серединку з насінням і нарізали тонкими кружальцями, приблизно 2 мм завтовшки.

Оладки з яблуками

Як смажити дріжджові оладки з яблуками

Тепер, нам треба кожен яблучний кружок опустити в тісто і прожарити в сковороді з розігрітою олією.

Оладки з яблуками

Смажимо до рум’яних бочків з двох сторін. Ось як смажаться в олії мої дріжджові оладки з яблуками.

Оладки з яблуками

Підсмажені яблучні жаки розкладаємо і прямо на блюді рясно обсипаємо цукром. Смачні і пишні дріжджові оладки на ряжанці з яблуками так і хочеться скоріше покуштувати! ?

Оладки з яблуками

Швидше кличте домочадців і, в першу чергу, дітей. Адже корисні і смачні оладки вже на столі. І хоча вони смачні і в холодному вигляді, але най-най смачніші вони відразу після випічки. Розливайте в чашки чай, влаштовуйтеся зручніше і пригощайте один одного смачними ласощами! Смачного! ?