Пишні бананові оладки на сметані

Оладки. Для багатьох це не просто смачна солодка страва, а спогад про безтурботні дитячі роки та поїздку до бабусі, де завжди можна було чимось поласувати. Рецепт смачних, ніжних, ароматних і пишних бананових оладок на сметані не залишить байдужими жодну з читачок. Перед приготуванням бананових оладок на сметані, потрібно уважно переглянути покрокові фото та зарядитися хорошим настроєм.

Складники:

Бананові оладки на сметані

  • пів кілограма бананів;
  • 150 мілілітрів сметани;
  • 2 яйця;
  • пів ч. л. харчової соди;
  • 70 грамів цукрового піску;
  • 300 грамів борошна;
  • 150 мілілітрів олії.

Для таких оладок найкраще підійдуть трохи неспілі банани. В такому вигляді, його буде легше нарізати, а в готовій страві бананові шматки апетитно “виглядатимуть” з оладок і не перетворяться на кашу.

Сметана для десерту може бути, навіть, перекислою, головне, щоб вона неприємно не пахла цвіллю. З ледь кислої сметани оладки вийдуть пишнішими й смачнішими, ніж зі свіжої.

Як приготувати смачні бананові оладки на сметані

Спершу, необхідно зробити тісто. Для цього, в глибокій посудині слід з’єднати яйця, сметану та цукор і старанно все перемішати.

Бананові оладки на сметані

Потім, потрібно додати харчову соду й знову інтенсивно перемішати всі складники.

Бананові оладки на сметані

Після того, як на тісті з’являться бульбашки, варто невеликими порціями всипати в нього просіяну муку.

Бананові оладки на сметані

З допомогою виделки, слід перемішати тісто до однорідного стану. Після цього, воно повинно постояти в теплому місці. Доки тісто підніматиметься можна зайнятися підготовкою бананів.

Бананові оладки на сметані

Їх потрібно почистити від шкірки й нарізати спершу кружечками, а потім кожен розрізати начетверо, як на фото.

Бананові оладки на сметані

Нарізку бананів слід додати в тісто та акуратно перемішати, намагаючись не роздавлювати шматочки.

Бананові оладки на сметані

Тісто для оладок мало б виглядати так, як на фото.

Бананові оладки на сметані

Після цього, слід розігріти сковорідку з рослинною олією та з допомогою столової ложки викладати на неї тісто на такій відстані, щоб вони не торкалися один одного.

Бананові оладки на сметані

Смажити їх потрібно на середньому вогні з кожної сторони по 2 хвилини.

Бананові оладки на сметані

Готові бананові оладки бажано розмістити на паперовому рушнику, щоб позбутися зайвого жиру.

Бананові оладки на сметані

Із запропонованої кількості продуктів виходить досить багато оладок. Вони пишні, рум’яні й мають приголомшливий банановий аромат.

Бананові оладки на сметані

У розрізаному вигляді оладки дуже апетитно виглядають. Вони, як годиться, пропечені, а шматочки бананів під час смаження залишаються в цілому вигляді.

Бананові оладки на сметані

Дуже смачно ласувати оладками зі сметаною.

Пишні бананові оладки на сметані

Бананові оладки здатні заманити на кухню всіх членів сім’ї своїм неповторним ароматом, який обіцяє неперевершений смак.