Оладки. Для багатьох це не просто смачна солодка страва, а спогад про безтурботні дитячі роки та поїздку до бабусі, де завжди можна було чимось поласувати. Рецепт смачних, ніжних, ароматних і пишних бананових оладок на сметані не залишить байдужими жодну з читачок. Перед приготуванням бананових оладок на сметані, потрібно уважно переглянути покрокові фото та зарядитися хорошим настроєм.
Інгредієнти: Банани, Борошно, Рослинна олія, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Складники:
- пів кілограма бананів;
- 150 мілілітрів сметани;
- 2 яйця;
- пів ч. л. харчової соди;
- 70 грамів цукрового піску;
- 300 грамів борошна;
- 150 мілілітрів олії.
Для таких оладок найкраще підійдуть трохи неспілі банани. В такому вигляді, його буде легше нарізати, а в готовій страві бананові шматки апетитно “виглядатимуть” з оладок і не перетворяться на кашу.
Сметана для десерту може бути, навіть, перекислою, головне, щоб вона неприємно не пахла цвіллю. З ледь кислої сметани оладки вийдуть пишнішими й смачнішими, ніж зі свіжої.
Як приготувати смачні бананові оладки на сметані
Спершу, необхідно зробити тісто. Для цього, в глибокій посудині слід з’єднати яйця, сметану та цукор і старанно все перемішати.
Потім, потрібно додати харчову соду й знову інтенсивно перемішати всі складники.
Після того, як на тісті з’являться бульбашки, варто невеликими порціями всипати в нього просіяну муку.
З допомогою виделки, слід перемішати тісто до однорідного стану. Після цього, воно повинно постояти в теплому місці. Доки тісто підніматиметься можна зайнятися підготовкою бананів.
Їх потрібно почистити від шкірки й нарізати спершу кружечками, а потім кожен розрізати начетверо, як на фото.
Нарізку бананів слід додати в тісто та акуратно перемішати, намагаючись не роздавлювати шматочки.
Тісто для оладок мало б виглядати так, як на фото.
Після цього, слід розігріти сковорідку з рослинною олією та з допомогою столової ложки викладати на неї тісто на такій відстані, щоб вони не торкалися один одного.
Смажити їх потрібно на середньому вогні з кожної сторони по 2 хвилини.
Готові бананові оладки бажано розмістити на паперовому рушнику, щоб позбутися зайвого жиру.
Із запропонованої кількості продуктів виходить досить багато оладок. Вони пишні, рум’яні й мають приголомшливий банановий аромат.
У розрізаному вигляді оладки дуже апетитно виглядають. Вони, як годиться, пропечені, а шматочки бананів під час смаження залишаються в цілому вигляді.
Дуже смачно ласувати оладками зі сметаною.
Бананові оладки здатні заманити на кухню всіх членів сім’ї своїм неповторним ароматом, який обіцяє неперевершений смак.