Пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді

Пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді

Пишне тісто на кефірі та соді, зроблене за цим рецептом, дозволить вам легко та швидко приготувати смачні, так звані, пишні вареники на пару. Не має значення яку начинку ви оберете, вони завжди вийдуть і будуть дуже смачними. Це пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді універсальне. Тому, варіант начинки обирайте на свій смак. Можете зробити як солодкі вареники, так і варіанти страви з несолодкими начинками  – з картоплею чи з сиром, з грибами чи з капустою і, навіть, з м’ясом. Про те, як правильно приготувати тісто для вареників на пару, я розповім у цьому покроково оформленому рецепті з фото.

Інгредієнти знадобляться прості та доступні:

  • кисле молоко чи кефір – 150 мл;
  • курячі яйця – 1 шт.;
  • солі – 1 ч.л.;
  • соди – 1 без горки ч.л;
  • пшеничне борошно в/ґатунку – скільки візьме тісто, близько 300-350 грам.

Як приготувати тісто для парових вареників на кефірі та соді

Щоби замісити тісто на вареники, треба вибрати зручну глибоку миску. На першому етапі змішуємо яйце з сіллю та з содою. Трішки збиваємо їх виделкою. Додаємо підігріте кисле молоко чи кефір.

Пишне тісто на кефірі для вареників варених на пару

Збиваємо суміш, доки не побачимо, що з’явилася піна. Поява піни, це ознака того, що сода погасилася кислотою, що є у кефірі. Інтенсивність та швидкість реакції залежить від кислотності та температури кефіру. Не виключена імовірність, що продукти “втечуть” з вашою ємності. Тому, будьте обережні.

Тісто для пишних вареників на пару

Якщо хочете щоби ваше тісто для парових вареників на кефірі та соді вийшли максимально пишним, ніжним та смачним, обов’язково просійте своє борошно.

Пишне тісто для вареників на кефірі

Зробіть у просіяному борошні невеличке заглиблення та введіть рідку суміш.

Пишне тісто для вареників на пару

Якщо хочете зберегти чистими руки, то виделкою чи ложкою акуратно розмішуйте з’єднані компоненти.

Пишне тісто для вареників на пару

Коли ваше тісто набуде більш щільної структури, викладіть його на робочий стіл або на дошку та вимішуйте руками.

Пишне тісто для вареників на кефірі

Готовність тіста перевірити доволі легко. Просто відтягніть шматочок, як на фото. Якщо воно тягнеться і не рветься, то значить ви все зробили правильно. Ваше пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді готове.

Пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді

Вам потрібно зробити з тіста кулю, накрити рушником та дати так постояти хвилин двадцять. Через вказаний час, воно повністю готове  для подальшої роботи з ним. Сьогодні я буду ліпити смачні домашні вареники з сиром.

Пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді

Ваші парові вареники, зроблені з цього тіста завжди будуть дуже смачні, та матимуть ніжну та пишну структуру. Треба зауважити, що це тісто на вареники добре переносить заморожування. Тому, можете класти у морозилку як вже наліплені вареники, так і саме тісто. Це зручно, якщо ви невдало розрахували кількість начинки і вона закінчилась раніше ніж тісто. 🙂

Хай ваші традиційні вареники на пару завжди будуть смачними!