Сирні запіканки є відмінним способом нагодувати сиром тих, кому не подобається його їсти у свіжому вигляді. Видозмінити смак улюбленої з дитинства страви дуже просто. Тут в пригоді стануть вишні або будь-які інші ягоди, фрукти чи сухофрукти. Звичайний сирний десерт із їх допомогою отримає новий оригінальний смаковий відтінок.
Інгредієнти: Ванілін, Вишня, Крупа манна, Сир, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Простий домашній рецепт із покроковими фото дозволить вправно виконати кожен із процесів приготування ніжної, сирної запіканки з вишнею.
Складники:
- 500 грамів сиру;
- 150 грамів сметани (20% жирності);
- 150 грамів цукрового піску;
- 3 курячі яйця;
- 1 дрібка солі;
- пів ч. л. ваніліну;
- 5 ст. л. манної крупи;
- пів ч. л. соди;
- 350 грамів вишень.
Як приготувати запіканку з сиру та вишні в духовці
Насамперед, потрібно підготувати вишні. Якщо використовувати свіжі плоди (заморожені або консервовані без соку також підійдуть), то їх слід помити та видалити з них кісточки.
Попередньо варто підготувати форму, в якій буде пектися запіканка. Найзручніше готувати цей десерт у роз’ємному деку (d=24 см). Його дно необхідно застелити пергаментним папером, змастити маргарином і рясно посипати манною крупою. Духовку також треба ввімкнути завчасно, щоб вона розігрілася до 180 °C.
У глибокій посудині слід змішати всі компоненти, крім вишень, манки та соди.
З цих інгредієнтів повинна вийти однорідна маса. Для цього добре скористатися занурювальним блендером.
Потім, до отриманої маси потрібно додати манку та соду, перемішати все з допомогою лопатки. Манна крупа має рівномірно розподілитися по тісту.
Після цього, в тісто слід ввести ягоди й акуратно перемішати все.
Готове тісто треба вилити в форму та відправити в духовку. Пектися сирна запіканка повинна 35-40 хвилин, до тих пір, доки на її поверхні не з’явиться красивий рум’янець.
Після запікання, десерт протягом 20 хвилин потрібно залишити в формі, щоб він трохи остиг.
Перед подачею на стіл, готову запіканку можна посипати цукровою пудрою та прикрасити листочками м’яти.