Пропоную господиням простий рецепт, як швидко приготувати надзвичайно смачний пиріг в мультиварці з начинкою з кураги та сиру. Я такий пиріг називаю «ледачим», адже, щоб його приготувати, не потрібно замішувати тісто. Як заміну тіста, у цьому рецепті я беру звичайний тоненький лаваш. Ця страва нагадує лазанью, тільки із солодкою сирною начинкою.
Інгредієнти: Вершкове масло, Курага, Лаваш, Сир, Сметана, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- лаваш тонкий – 1 шт.;
- вершкове масло – 40 гр.;
- сир (не кислий) – 700 гр.;
- яйця – 5 шт.;
- курага – 100 гр.;
- цукор – 170 гр.;
- сметана – 170 гр.
Щоб пиріг був смачний та солодкий, спершу потрібно сушені абрикоси залити окропом на 15 хвилин. За цей час курага трохи розпариться та розм’якне.
Через 15 хвилин зливаємо рідину з кураги та невеликими шматочками нарізаємо абрикоси.
Для приготування начинки у великій мисці змішуємо сир, цукор і два яйця до однорідності.
Далі додаємо в миску подрібнені абрикоси та ще раз гарненько перемішуємо масу.
Тепер приступаємо до формування майбутнього пирога. Змащуємо розстелений на столі лаваш попередньо розтопленим вершковим маслом.
Також маслом змащуємо стінки та дно чаші мультиварки.
Зверху на лаваш рівномірним шаром викладаємо сирну начинку.
Обережно скручуємо лаваш у рулет.
Тепер рулет акуратно згортаємо спіраллю та викладаємо в чашу мультиварки. Якщо раптом рулет надірветься та вилізе начинка — не страшно, це буде непомітно у готовому пирозі.
Для довершеного смаку пирога потрібно зробити заливку.
Змішуємо решту яєць та сметану до однорідної суміші.
Виливаємо яєчно-сметанну суміш у чашу мультиварки на лаваш з начинкою.
Пиріг з лаваша потрібно випікати в режимі «випічка» або «тушкування» 1 годину.
Тепер потрібно зачекати, доки пиріг охолоне, і лише тоді діставати його з мультиварки, щоб він не розламався. Адже пиріг виходить дуже пухкий та ніжний.
Остиглий духмяний та дуже смачний пиріг з ніжною сирно-абрикосовою начинкою розрізаємо на шматочки та подаємо до столу.
Не пиріг, а кулінарний шедевр! Смачного!