Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

З печінки, навіть, замороженої (вона швидко розморожується в холодній воді) можна приготувати смачну й корисну страву. Тому слід взяти на замітку один з рецептів, який заслуговує на увагу господинь. Куряча печінка в сметані з цибулею, мабуть, не може бути не смачною. Вона завжди ситна, соковита та з приємним пряним смаком, головне, правильно її приготувати, тому в пригоді стане покроковий рецепт, ілюстрований фотографіями.

Складники:

  • 300 грамів курячої печінки;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 зубок часнику;
  • 50 грамів сметани (20% жирності);
  • 30 грамів вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії, що не має запаху;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2-3 лаврові листки;
  • третина ч. л. меленого коріандру;
  • пів ч. л. чорного меленого перцю.

Як смачно приготувати курячу печінку в сметані на сковороді

Для початку, необхідно старанно помити печінку та уважно оглянути, чи на ній нема зелених плям. Це сліди жовчу, які обов’язково потрібно вирізати, інакше ніяк не вдасться позбутися гіркуватого присмаку.

На розігрітій сковороді на рафінованій рослинній олії під накритою кришкою печінку необхідно посмажити.

Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

За цей час слід підготувати лавровий лист, сіль, коріандр і перчик. Ці спеції нададуть пряні смакові нотки печінці.

Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

Курячу печінку під час смаження потрібно посипати спеціями, вкинути до неї лаврові листки й додати сіль за смаком.

Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

Смажитися печінка повинна доти, доки не отримає легку рум’яність, а рідина не випарується. Після цього, якраз можна вливати сметану й вкидати вершкове масло. Тушитися куряча печінка в сметані має на мінімальній температурі плити біля 10 хвилин.

Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

Овочі, тобто цибулю з часником, слід почистити, помити й дрібно нарізати.

Пряна куряча печінка в сметані на сковороді

Потім, додати їх до печінки.

Смачна куряча печінка в сметані на сковороді

Після цього, тушити варто ще 5 хвилин. Коли пройде зазначений час, плиту необхідно вимкнути та залишити страву, щоб настоювалася.

Готову курячу печінку в сметані, приправлену часником, цибулею та прянощами, перед подачею на стіл, потрібно прикрасити зеленню (на фото, наприклад, м’ята).

Смачна куряча печінка в сметані на сковороді

Між іншим, додавати до печінки, навіть, суху мелену м’яту цілком припустимо. Це дуже смачно. Є рецепт, в якому ця зелень серед складників в одному списку разом з печінкою.