Запашний та смачний яблучний пиріг з корицею – відмінний варіант випічки до чаю. Пиріг готується легко та швидко, а з’їдається ще скоріше. Яблуко та кориця — ідеальне поєднання, разом вони створюють дивовижне розмаїття смаку та аромату. Тож випікайте та пригощайте рідних та друзів смачним десертом, про себе також не забудьте! Використовуючи мій детальний рецепт-інструкцію з покроково відзнятими фотографіями, Ви дуже швидко впораєтесь із приготуванням заливного пирога.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кефір, Кориця, Крупа манна, Лимон, Розпушувач, Цукор, Цукор коричневий, Яблука, Яйце
Інгредієнти:
- 5 штук великих яблук;
- 300 мл кефіру 3,6%;
- 180 грамів білого цукру;
- 2 великих курячих яйця;
- 160 грамів манної крупи;
- 1 ст. ложка борошна в/с;
- 1,5 ч. ложки розпушувача;
- 1 ч. ложка меленої кориці;
- 1 ч. ложка коричневого цукру;
- вершкове масло (для змащення пергаменту);
- кілька часточок лимону (для скроплення яблук).
Як приготувати яблучний пиріг з корицею до чаю
Починаємо з підготовки дека для випікання. Пергаментний папір потрібно добре змастити вершковим маслом та викласти на деко, роблячи бортики по краях.
Далі готуємо тісто для яблучного пирога. У мисці змішати білий цукор та манну крупу, залити кефіром. В окремому посуді збити яйця до пишної піни, всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, знову збити. З’єднати обидві маси в одному посуді, гарненько перемішати. Відставити тісто, тепер черга яблучок.
Яблука порізати навпіл, видалити серцевину, далі нарізати їх на тоненькі пластинки. Викласти на пергамент нарізані пластинки близько одна до одної. Скропити їх лимонним соком.
Тепер потрібно акуратно вилити на скибочки яблук тісто.
Всю поверхню рідкуватого тіста притрусити корицею та коричневим цукром.
Поставити у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку та випікати протягом півгодини.
Готовий яблучний пиріг виходить гарного карамельно-коричневого кольору. Його обов’язково потрібно перевірити на готовність. Шпажкою або зубочисткою проткніть пиріг до дна, якщо вона вийде сухою, випічка готова. Якщо ж шпажка в тісті та волога — поставте пиріг допікатися на деякий час.
Ніжний та духмяний заливний пиріг з яблуками та корицею залишилося дістати з духовки та обережно перетягнути його прямо на папері на решітку або обробну дошку, щоб смачний пиріг охолонув. Коли він остигне, прибрати папір, нарізати пиріг на порційні шматочки та починати насолоджуватися випічкою.