Простий смачний салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Салат з вареного буряка з часником і маринованою цибулею – це ідеальний вибір для любителів корисної, низькокалорійної, смачної та пікантної їжі.  До речі, такий салат ще і прекрасно діє на шлунок. Тому його рекомендовано їсти дітям та дорослим хоч щодня.

Для приготування страви необхідно взяти:

  • буряк варений середній – 1 штука;
  • невелика цибуля – 1 штука;
  • часник – 1 зубок;
  • сік кружальця лимону;
  • яблучний оцет – 2 столові ложки;
  • цукор – 1/4 чайної ложки;
  • сіль;
  • соняшникова олія.

Салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Як приготувати салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Заздалегідь відваріть буряк, аби не витрачати багато часу на відварювання. Поки бурячок вистигає, замаринуйте цибулю. Для цього поріжте її півкільцями та залийте яблучним оцтом на 3-5 хвилин. Так ви заберете її природну гіркоту.

Салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Тим часом натріть буряк на крупній тертці.

Салат з буряка без майонезу

Трохи відтисніть цибулю від оцту і додайте до буряка.

Салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Далі візьміть часник, добре подрібніть його ножем і покладіть до овочів. Після цього збризніть страву соком лимону, додайте сіль і цукор.

Салат з буряка без майонезу

Тепер лишилося додати олії, краще нерафінованої, аби салат добре пах, накрити його кришкою чи іншою тарілкою та лишити настоюватися 10 хвилин.

Салат з буряка з часником і маринованою цибулею

Після цього можете подавати салат на стіл. Він буде прекрасним додатком до різноманітних страв і завдяки своїй пікантності, чудово підкреслить смакові особливості іншої їжі.