Салат з вареного буряка з часником і маринованою цибулею – це ідеальний вибір для любителів корисної, низькокалорійної, смачної та пікантної їжі. До речі, такий салат ще і прекрасно діє на шлунок. Тому його рекомендовано їсти дітям та дорослим хоч щодня.
Інгредієнти: Буряк, Лимонний сік, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля ріпчаста, Цукор, Часник, Яблучний оцет
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування страви необхідно взяти:
- буряк варений середній – 1 штука;
- невелика цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубок;
- сік кружальця лимону;
- яблучний оцет – 2 столові ложки;
- цукор – 1/4 чайної ложки;
- сіль;
- соняшникова олія.
Як приготувати салат з буряка з часником і маринованою цибулею
Заздалегідь відваріть буряк, аби не витрачати багато часу на відварювання. Поки бурячок вистигає, замаринуйте цибулю. Для цього поріжте її півкільцями та залийте яблучним оцтом на 3-5 хвилин. Так ви заберете її природну гіркоту.
Тим часом натріть буряк на крупній тертці.
Трохи відтисніть цибулю від оцту і додайте до буряка.
Далі візьміть часник, добре подрібніть його ножем і покладіть до овочів. Після цього збризніть страву соком лимону, додайте сіль і цукор.
Тепер лишилося додати олії, краще нерафінованої, аби салат добре пах, накрити його кришкою чи іншою тарілкою та лишити настоюватися 10 хвилин.
Після цього можете подавати салат на стіл. Він буде прекрасним додатком до різноманітних страв і завдяки своїй пікантності, чудово підкреслить смакові особливості іншої їжі.