У День всіх закоханих приготування гастрономічних ласощів лягло на плечі чоловіка. Але я не залишилася осторонь, а з вечора замаринувала майбутній шашлик з курячих крилець в улюблених спеціях, гірчиці і вині. Вранці чоловік розпалив в мангалі вугілля і обсмажив курячі крильця. Смачний і ситний святковий сніданок вдався на славу. М’ясо було соковитим, пряним і неймовірно смачним. Весь процес я відзняла покроково на фото, для ілюстрації рецепта.
Інгредієнти: Вино біле, Гірчиця, Курячі крильця, Майонез, Сіль, Спеції
Отже, нам потрібні:
- курячі крильця – 1 кілограм;
- гірчиця – 1-2 ч. ложки;
- майонез – 1-2 ст. ложки;
- вино (біле, столове) – 3 ст. ложки;
- спеції (коріандр, імбир, перець, курмума, базилік) – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка.
Як замаринувати крильця курячі для шашлику в майонезі, гірчиці і вині
Очищені крила вимити і викласти в невелику емальовану каструлю. Посипати коріандром, імбиром, перчиком, куркумою, сіллю і базиліком.
Додати пару ложок білого столового вина. Я наливаю на око з пляшки.
Кількість гірчиці залежить від індивідуальних смакових вподобань. Я додаю дві чайні ложі гірчиці і дві столові ложки майонезу. Гірчиця надає приємний колір і аромат страві. Гіркота майже не відчувається, але смакові нотки гірчиці відчуваються.
Тепер, слід перемішати крила в маринаді. З’явиться апетитний аромат від спецій, гірчиці і вина. Залишити крильця мінімум на пару годин. Я залишила на ніч і смак шашлику був дуже насиченим.
Смажити шашлик ми будемо, як завжди, на вугіллі. Зимовий шашлик з курячих крилець відрізняється від літнього, адже готувати його потрібно трохи довше. Але головне, не відволікатися в процесі приготування, щоб він не згорів. А легка рум’яність на боках – це апетитно. Так завжди каже мій чоловік, коли приносить в будинок такий ось шашлик.
Цю ароматну страву можете подавати з будь-якими соусами. Я вважаю за краще до цього варіанту шашлику суміш майонезу і гірчиці. Виходить дуже оригінальний соус. Обов’язково спробуйте.
Шашлик з курячих крилець просочений димом, спеціями і гірчицею стане вашою улюбленою стравою. Готуйте з любов’ю для коханих!