Іноді трапляється, що у магазині робиш незаплановану покупку, щось з курятини: стегна чи грудку, або цілу курку і одразу перебираєш смачні рецепти, що ж з цього приготувати. А таких рецептів сотні, та хочеться вибрати, щоб і швидко було, і смачно. Якщо Ви вибрали куряче філе, то пропоную приготувати дуже смачний та поживний салат, викладений шарами: з курячого м’яса, грибами, твердим сиром, кукурудзою, яйцями та майонезом.
Інгредієнти: Консервована кукурудза, Куряча грудка, Майонез, Печериці, Рослинна олія, Сир, Сіль, Яйце
Родзинкою цього салату є його оригінальне формування та подача. Ми не будемо змішувати всі компоненти, як це найчастіше робиться, а викладатимемо їх шарами, покриваючи легкою сіточкою майонезу. Також салат виходить смачним, якщо замінити його білим соусом. Тільки соус не слід робити надто насиченим, щоб не перебити смак самого салату. Рецепт я доповнюю списком інгредієнтів та покроковим описом з фото.
Інгредієнти:
- куряче філе;
- 3 яйця;
- 150 гр. твердого сиру;
- 150 гр. печериць;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- майонез;
- сіль;
- рослинна олія.
Весь перелік продуктів я зняла на фото.
Як приготувати салат з курячим філе
Одразу ставимо промиту курячу грудку варитися, воду злегка підсолюємо. Коли м’ясо повністю охолоне, дрібно нарізаємо або розбираємо на волокна.
Гриби (я вибрала печериці), нарізаємо тонкими пластинками та обсмажуємо.
Яйця відварюємо, чистимо, шаткуємо невеликими кубиками.
Як викласти салат шарами
На дно прозорої салатниці викладаємо яйця, зверху наносимо сіточку майонезу.
Наступний шар — куряче філе. Злегка наносимо майонез.
Далі йдуть гриби, знову ж таки майонез.
Тепер на гриби натираємо сир. Тут можна не покривати майонезом, але я змастила.
І останній шар — кукурудза.
Якщо викладати в глибокій салатниці, то шари краще зробити тоншими і повторити їх чергування у такій же послідовності.
Яскраво-жовтий, ніжний, смачний та надзвичайно простий салат з шарами курятини, грибами, сиром та кукурудзою готовий до подачі. Якщо є можливість, краще поставити на кілька годин у холодильник для просочування.