Простий гороховий суп без м’яса

Суп є рідкою стравою, з якою людина познайомилася сотні років тому. Зараз існує безліч рецептів супів і кожен має кілька різновидів. З допомогою покрокових рекомендацій з фото, варто приготувати смачний гороховий суп без м’яса. Його можна віднести до списку вегетаріанських страв, які можна варити й під час будь-якого з православних постів. Складається суп з доступних інгредієнтів, а його приготування забирає зовсім мало часу.

Складники:

  • 300 грамів колотого жовтого гороху;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 середні картоплини;
  • пів ст. л. томатної пасти;
  • приправа “Хмелі-сунелі” (за смаком);
  • сіль (за смаком);
  • 2 лаврові листи;
  • соняшникова олія для смаження.

Як приготувати гороховий суп без м’яса

Насамперед, необхідно промити горох, засипати його в каструлю та залити холодною водою. Варитися він повинен десь 30 хвилин.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Доки основний компонент готується, можна смажити овочі для супу. Цибулину слід почистити та нарізати кубиками.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Помиту моркву натерти на великій тертці.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Обсмажувати овочі потрібно на середньому 5 хвилин, потім, додати до них “Хмелі-сунелі”.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Томатну пасту та тушкувати все ще 5 хвилин.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Засмажка для супу готова.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Після цього, необхідно злити рідину з каструлі, де вариться горох.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Налити півтора літра чистої холодної води й дочекатися її кипіння, потім вкинути картоплю, нарізану на кубики.

Гороховий суп без м'яса - простий і смачний рецепт

Коли картопля буде майже готовою, можна додавати засмажку.

Насамкінець, у гороховий суп треба всипати солі до смаку та вкинути лист лавру. Після цього, страва повинна ще варитися на середньому вогні під напіввідкритою кришкою ще біля 10 хвилин. Коли пройде зазначений час, плиту можна вимикати, а суп варто залишити на 20-30 хвилин, щоб настоювався.

Подавати до столу смачний пісний суп з гороху потрібно в порційних тарілках. Якщо є бажання, то до нього можна додати перед вживанням майонез, сметану, зелень чи окремо відварене м’ясо.

Гороховий суп без м'яса