Цей домашній десерт на смак дуже нагадує грузинські ласощі, що називаються чурчхела, але приготувати їх можна значно легше та швидше. Подрібнені волоські горішки в увареному виноградному соку забезпечують цим солодощам своєрідний ніжний смак. Користуючись покроковим рецептом із фото, робити власноруч смачний домашній десерт буде ще простіше.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Виноград, Виноградний сік, Горіхи
Складники:
- півтора кілограма винограду винних сортів (можна замінити готовим виноградним соком);
- 250 грамів пшеничного борошна;
- ванільний цукор за смаком;
- 250 грамів горіхів.
Для приготування ласощів дозволяється використати готовий консервований виноградний сік, але вичавлений зі свіжого винограду, звичайно ж, має свої переваги.
Зміст
Як приготувати виноградний сік для десерту
Щонайперше, необхідно надавити виноградного соку. Для цього, слід промити грона та відокремити ягоди.
Потім, перебити їх у блендері або перемолоти в м’ясорубці.
Пропустити отриману масу через сито, щоб позбутися кісточок і шкірочок.
Звичайно ж, якщо сік уже готовий, то попередній етап пропускається.
Як швидко приготувати десерт з горіхів і виноградного соку
До виноградного соку необхідно додати муку з ванільним цукром і перемішати все. Має утворитися однорідна маса, що не має грудочок.
Швидше й зручніше зробити це міксером.
Після цього, отриману суміш необхідно відправити на середній вогонь і варити доти, доки вона не загусне. Масу, що вариться, потрібно безперестанку помішувати.
Коли вміст ківшика закипить, вогонь слід зробити меншим і варити домашню чурчхелу 15-20 хвилин, доки повністю зникне мучний запах. Коли маса стане темнішою, до неї необхідно додати подрібнені горіхи та проварити ще 5 хвилин.
Готовий десерт необхідно розлити по формочках і залишити, щоб він повністю остигнув.
Коли маса застигне, її акуратно потрібно перевернути на тарілку й щедро посипати зверху горіхами.
Цей простий домашній десерт готується без додавання цукрового піску, але при цьому, він виходить достатньо солодким, завдяки виноградному соку.
Ним залюбки смакуватимуть малеча й дорослі.