Є англійський та американський спосіб приготування мафінів. Рецепт легких і соковитих мафінів з полуницею, про який йтиметься далі, є американським «підходом» до цієї випічки. Вони більше нагадують класичні кекси, а англійський варіант, схожий на булочки.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Кефір, Олія рослинна, Полуниця, Розпушувач, Цукор, Яйце
Кухня: Американська кухня
Для швидких мафінів, свіжу полуницю, якщо є необхідність, можна замінити замороженою або в’яленою. Дуже легко буде спекти мафіни з полуницею на кефірі в силіконових формочках, якщо скористатися покроковим фоторецептом.
Складники (для 12 мафінів):
- 180 грамів муки;
- 165 грамів цукрового піску;
- 180 мілілітрів кефіру;
- 3 грами ванільного цукру;
- 1 ч. л. розпушувачу;
- 1 яйце;
- 110 мілілітрів рослинної олії;
- 100 грамів полуниці.
Як приготувати мафіни з полуницею в домашніх умовах
Тісто для мафінів готується досить просто. Це під силу, навіть, малодосвідченій господині. Насамперед, необхідно нарізати кубиками полуницю та ввімкнути розігріватися духовку.
Муку та цукор потрібно з’єднати в зручній глибокій посудині.
Потім, в отриману суміш потрібно ввести майже всі компоненти: кефір, ванільний цукор, розпушувач, яйце та рослинну олію. Перемішувати варто вінчиком, тому що тісто в’язке й збивати його міксером буде не зручно.
Коли маса стане однорідною, до неї слід додати полуницю. Кефір використовується для того, щоб отримати м’яке та соковите тісто. А ваніль забезпечить мафінам незабутній аромат.
Дуже важливим процесом під час приготування мафінів є розміщення тіста в силіконові формочки. Воно повинно заповнити форму на 2/3 об’єму (для таких формочок, як на фото, міркою є столова ложка з верхом). Якщо тіста буде набагато більше цієї норми, то мафіни після випікання можуть вийти некрасивими.
Також, для дітей можна приготувати, так званий, солодкий бонус, вкинувши в тісто декілька кольорових горошин. Пектися десерт повинен у розігрітій до 180 °C протягом пів години.
Для того щоб готові домашні мафіни з полуницею виглядали гарніше, їх можна посипати цукровою пудрою або полити, шоколадною глазур’ю чи меренгою. Детальний опис того, як приготувати меренгу, є в рецепті португальського пудингу Молотофф.
Між іншим, класичне приготування мафінів відрізняється від кексів, хоча, складається перше враження, що вони мають однаковий вигляд. Готуючи мафіни, використовується більша кількість «рідини», тобто яєць, сметани чи кефіру. А ще у них завжди є фруктова начинка. Кекси ж мають більш суху структуру, а соковитими стають завдяки крему.