Прісні коржики з зеленою цибулею та зеленню на сковороді

Щоб почастувати рідних смачними та корисними коржиками, достатньо лише замісити прісне бездріжджове тісто з цільнозернового борошна, додати трохи свіжої зелені та обсмажити вироби на сковороді. Робиться це вельми просто та швидко. Приготувати на власній кухні ці корисні прісні коржики з зеленою цибулею та зеленню вам допоможе мій рецепт з покроково зробленими фото. Цю пісну випічку із цільнозернового борошна можна подати до перших страв чи овочевих салатів замість хліба. Також, ними можна замінити солодку випічку до чаю чи кави під час обіднього перекусу. А ще, вони відмінно смакують під шашличок. 🙂

Отже, підготуємо наступні продукти:

  • 150-170 гр борошна пшеничного цільнозернового;
  • 100 мл окропу;
  • 1 ст. ложка  соняшникової олії;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок петрушки.

Як приготувати прісні коржики на сковороді

Замісити тісто для цієї випічки під силу навіть кулінару-початківцю. Спершу просіваємо борошно в глибоку миску, солимо та додаємо олію.

Прісні коржі з зеленню

Починаємо замішувати прісне тісто ложкою та поступово доливаємо крутий окріп. Готове тісто огортаємо харчовою плівкою та залишаємо на столі відпочити приблизно на півгодини.

Прісні коржі з зеленню

В цей час підготуємо зелень. Промиваємо проточною водою петрушку та цибулю. Обсушуємо рушником та дрібно нарізаємо зелень ножем.

Прісні коржі з зеленню

Коли тісто відпочило, розкочуємо його в пласт завтовшки 2-3 мм. Рівномірно посипаємо тісто нарубаною зеленню та прокачуємо скалкою повторно, щоб трохи вдавити зелень.

Прісні коржі з зеленню

Згортаємо пласт тіста рулетом та нарізаємо на порційні шматочки шириною, приблизно, 3 см.

Прісні коржі з зеленню

Відкриті краї шматочків трохи заліплюємо тістом, щоб вийшла подоба кульок. Після чого, кожну розкочуємо в невеликий коржик. Протрібний результат показано на наступному фото.

Прісні коржі з зеленню

Залишається лише обсмажити коржики з зеленню на сковороді з обох боків. Можна добавити невелику кількість олії або ж зробити їх зовсім пісними та посмажити на сухій сковороді. Як смажити вирішуйте самі. Робіть так, як вам більше подобається.

Прісні коржі з зеленню

Як бачите, прісні коржики з начинкою із зелені готуються дуже просто.

Прісні коржі з зеленню

Спробуйте самотужки приготувати смачні заварні коржики на воді за моїм рецептом. Результат вам обов’язково сподобається і ви ще не раз приготуєте цю просту та корисну випічку.

Рекомендую приготувати і ці смачні пісня коржики з зеленню використавши поради автора наведеного нижче відео-рецепту.

Смачного!