Повітряна яєчня в духовці — чудовий варіант незвичайного сніданку замість просто посмажених яєць. Час готування займе всього півгодини, а приготувати таку оригінальну яєчню з сиром у формочках просто та легко. Про те, як приготувати апетитний сніданок, я докладно розповім у рецепті з покроковими фото. Готуйте швидко та насолоджуйтеся смачною стравою!
Інгредієнти: Вершкове масло, Плавлений сир, Прованські трави, Сіль, Яйце
Інгредієнти:
- 4 великих курячих яйця (Д-0);
- 100 грамів м’якого плавленого сиру;
- ¼ ч. ложки прованських трав;
- дрібка солі;
- вершкове масло для змащування форми.
Як приготувати яєчню в духовці
Перш, ніж приступити до приготування, включаємо духовку на температуру 180 градусів.
Тепер підготуємо формочки. Їх потрібно добре змастити м’яким вершковим маслом. Далі викладаємо у кожну форму по 25 грамів плавленого сиру. На шматочки його можна не нарізати, сир все одно розплавиться при запіканні.
Дуже акуратно відокремлюємо білки від жовтків, щоб жовтки залишилися цілими, тоді страва буде дуже привабливою.
Виливаємо білки у cуху чашу блендера, додаємо щіпку солі та збиваємо білки до збільшення об’єму в два рази. Білкова маса повинна бути пишною та мати «стійкі піки». Якщо блендера немає, скористайтесь міксером.
Далі викладаємо збиті білки у формочки рівними частинами зверху плавленого сиру.
За допомогою столової ложки акуратно кладемо по одному жовтку на збиті білки у кожну формочку. Зверху притрушуємо прованськими травами.
Тепер залишилося відправити оригінальну яєчню на 20 хвилин у духовку для запікання. Виймаємо формочки з повітряною яєчнею та ще гарячою подаємо до столу.
Спробуйте на сніданок приготувати таку незвичну, як хмарка, яєчню. Вона дуже смачна! Усім приємного апетиту!