Для приготування смачного десерту в домашніх умовах зовсім не обов’язково морочитися з випіканням. Якщо ви шукаєте саме такий рецепт, то рекомендую приготувати ніжний полуничний чізкейк без випічки, так би мовити, варіант приготування сирного торта холодним способом. Головне тут, як на мене, не захлинутись слиною від спокусливого аромату полуниці та дочекатися повного застигання сирного десерту. Отже, пропоную використати цей покроково оформлений рецепт з фото, який докладно демонструє весь процес приготування ніжного сирного чізкейку з полуницею. Думаю, що кожен бажаючий зможе легко та просто зробити цей торт без випічки – справжній кулінарний шедевр собі дома.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Вода, Желатин, Молоко, Полуниця, Сир, Харчовий барвник, Цукрова пудра
Кухня: Американська кухня
Нам знадобляться:
для чізкейку:
- пісочне печиво – 200 гр;
- вершкове масло (82%, розтопити) – 100 гр;
- несолоний сир (жирністю 9%) – 0,5 кг;
- молоко (жирністю 3,2%) – 400 мл;
- ванільна цукрова пудра – 200 гр;
- желатин – 25 гр;
- свіжа полуниця – 110-120 гр;
для полуничної заливки:
- смузі зі свіжої полуниці – 150 гр;
- желатин – 5 гр;
- харчовий барвник (червоний) – 1 гр.
Зміст
Як зробити ароматний полуничний чізкейк без випічки
Пісочна основа для десерту
Пісочне печиво перетворюємо на крихту і додаємо порцію розтопленого вершкового масла. Перемішуємо масу.
Найбільш зручний спосіб формування такого чізкейку – у формі для запікання (бажано роз’ємній, але підійде і звичайна.) Дно вистилаємо пергаментним папером та викладаємо підготовлене «тісто» з печива, розрівнюємо та утрамбовуємо його. Відправляємо форму в холодильник.
Сирний прошарок чізкейку
Желатин заливаємо холодною водою і відставляємо в сторону. Сир пропускаємо крізь сито, щоб наш майбутній десерт мав однорідну текстуру.
Після цього, до сиру додаємо цукрову пудру та починаємо збивати масу міксером на малих оборотах. Ідеально для перемішування підійде насадка «лопатка». В процесі перемішування доливаємо холодне молоко та збиваємо до утворення однорідної гладкої маси. Замочений желатин ставимо на вогонь та прогріваємо до повного розчинення. Желатинову рідину тонкою цівкою вводимо в сирну масу та знову перемішуємо.
Частину підготовленої начинки з сиру виливаємо на пісочну основу чізкейка, розкладаємо нарізані четвертинками свіжі ягоди та виливаємо залишок сирної начинки. Знову ставимо форму на холод, щоб желейно-сирний шар повністю застигнув. На це витрачається, приблизно, 3 години.
Полунична глазур
Поки сирна маса застигає, підготуємо желейну полуничну глазур. Для початку, покладемо желатин у воду. В маленьку каструльку наливаємо 50 мл води, додаємо 50 гр цукру та 120 гр свіжих ягід полуниці, ставимо варитися на вогонь. Достатньо прокип’ятити ягоди 3 хвилини.
Проварені полуниці разом з сиропом збиваємо блендером до однорідності та ставимо повторно прокипіти ще на пару хвилин. Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути і на даному етапі в полуничну глазур додаємо харчовий барвник та вводимо підготовлений желатин. Ретельно все перемішуємо. Після цього, залишаємо полуничну масу охолоджуватися, приблизно, до 38-40 градусів.
Остиглу ягідну глазур наносимо на сирний прошарок чізкейка та відправляємо застигати в холодильник. Готовий сирний торт виймаємо з форми.
Декор для цього полуничного десерта можна придумати будь-який на власний смак. Я, наприклад, чізкейк прикрасила свіжими ягодами з гілочками м’яти та прикрасила один бік яскраво-жовтою глазур’ю.
Чізкейк з полуницею – відео-рецепти
Це дуже ніжний, в міру солодкий полуничний Чізкейк, буквально тане в роті. Спробуйте приготувати вдома і переконайтесь, що це дійсно літній шедевр.
А це вже зовсім інший варіант приготування та оформлення, хоча виходить теж смачний та чудовий чізкейк без випікання, дуже смачний і нескладний у приготуванні.
Третій варіант приготування популярного сирного тора відрізняється від запропонованих вище. Саме тому, я і додала ще і його в цю колекцію рецептів.
В останньому варіанті приготування мені дуже подобається оформлення верхнього шару. Тому, рекомендую і цей відео-рецепт чізкейка.