Покроковий рецепт як смажити пельмені на сковороді

Всі звикли до того, що класичний рецепт приготування пельменів передбачає їх відварювання. Щоб урізноманітнити своє меню, можна приготувати цю страву не зовсім стандартним способом. Гарантую, що результат перевершить всі ваші очікування. Такі смажені пельмені можна швидко приготувати і поставити до пива на стіл, якщо гості несподівано прийшли. А можна подати на святковий стіл як незвичайну гарячу закуску. Головна умова швидкого приготування цієї страви – наявність в морозильній камері смачної замороженої заготовки. Пропоную вашій увазі рецепт з фото приготування смажених пельменів.

Як смажити пельмені заморожені на сковороді

Для приготування цієї страви потрібно використовувати напівфабрикат високої якості, який можна зліпити і заморозити самостійно, а можна просто купити в магазині. У мене був куплений лоток пельменів «Малютка» вагою 400 грам. У рецепті буде використана тільки половина пачки.

УВАГА: дуже важливо, щоб пельмені на сковороді розташовувалися вільно.

заморожені пельмені

Викладаємо заморожені пельмені на сковороду з доданою рослинною олією (2 столові ложки).

Як посмажити заморожені пельмені на сковороді

Включаємо максимальний вогонь і швиденько обсмажуємо сирі пельмені до рум’яної скоринки.

Як смажити заморожені пельмені на сковороді

Обсмажені пельмені заливаємо гарячою водою так, щоб вода покрила їх наполовину. Як тільки рідина закипить, прикриваємо кришкою сковороду і зменшуємо вогонь до середнього. Солити не треба!

Як посмажити заморожені пельмені на сковороді

Через 5 хвилин відкриваємо кришку і включаємо максимальний вогонь. Тепер потрібно випарувати зайву рідину.

Як смажити заморожені пельмені на сковороді

Як тільки рідина майже випарується, починаємо акуратно перемішувати пельмені, щоб вони рівномірно підсмажилися і злегка підсохли.

Як посмажити заморожені пельмені на сковороді

Секрет приготування пельменів з хрусткою скоринкою, полягає в правильному виборі сковороди. Антипригарне покриття повинне бути без пошкоджень і відколів, ідеально гладке. Тоді пельмені не будуть прилипати і рватися.

Готові, ще хрусткі, смажені пельмені викладаємо на тарілки і відразу ж подаємо на стіл, поки вони не обм’якнули.

Як смажити пельмені на сковороді

Приготовлені таким незвичайним способом пельмені, виходять дуже смачними і красивими. Раджу всім спробувати приготувати і пригостити родину такою апетитною і незвичайною стравою.