Плов з куркумою зі свинини на сковороді – дуже яскравий та смачний

В рейтингу моїх улюблених страв перше місце посідає плов. Існує маса рецептів приготування цієї смакоти із рису. Страву можна готувати не лише з додаванням різних інгредієнтів, а ще й різними способами. Наприклад, для сніданку можна сміливо обсмажувати інгредієнти та готувати плов на сковороді. А от на вечерю краще приготувати плов в мультиварці, без смаження. При такому приготуванні вийде трохи легший для травлення варіант. Я сьогодні готую смачний та яскравий плов з куркумою зі свинини на сковороді. Хочу поділитися з вами рецептом цієї ситної та вельми смачної страви.

Отже, нам потрібно:

  • 150 грам круглозернистого рису;
  • 120-150 грам свинини (гуляш);
  • 1 морква;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 1,5 склянки окропу;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 1 ч.л. спецій (підійдуть куркума, коріандр, чорний молотий перчик);
  • сіль – за смаком.

Як приготувати плов зі свининою на сковороді

Готувати плов можна з будь-яким м’ясом. В даному випадку я використала свинячий гуляш, в якому кожен шматочок має добрячий прошарок жирку. Завдяки цьому плов вийде особливо ситний та дуже смачний.

Указану норму рису заливаємо окропом та залишаємо набухати.

Гуляш нарізаємо маленькими порційними шматочками. На сковороді розігріваємо рослинну олію. Я віддаю перевагу оливковій і обов’язково холодного віджиму. Викладаємо свинину на сковороду смажитися. В процесі приготування м’ясо приправляємо спеціями та солимо.

Пряний плов зі свининою на сковороді

Поки м’ясо смажиться очищуємо та подрібнюємо овочі. Додаємо на сковороду спочатку цибулю та обсмажуємо її до прозорості.

Пряний плов зі свининою на сковороді

Потім, додаємо моркву і ще трохи смажимо.

Пряний плов зі свининою на сковороді

Після цього, на сковороду висипаємо підготовлений рис. Доливаємо окріп і перемішуємо компоненти. Накриваємо сковороду кришкою та тушкуємо плов на повільному вогні.

Плов зі свининою на сковороді

Знімаємо сковороду з вогню тоді, коли випарується вся рідина, а рис стане достатньо м’яким. Залишаємо ще трохи настоятися.

Плов зі свининою на сковороді

Готовий плов розкладаємо по тарілках та подаємо гарячим.

Плов зі свининою на сковороді

Як на мій смак, відмінним доповненням до наваристого та ситного плову з куркумою зі свинини стане скляночка томатного соку. Найкраще смакує натуральний сік власного виготовлення.

Плов з куркумою – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування страви дізнайтесь із зібраних нижче відео.

Спробуйте зробити трішки екзотичний для нас справжній узбецький плов з бараниною.

Це класичний рецепт плову зі свининою.

А це плов з куркумою і з куркою.

Всім смачного! Який із рецептів вам смакує найбільше?