Простий і смачний пісочний пиріг з куркою, сиром, часником і горіхами – це випічка, яка підійде тим, хто хоче смачно харчуватися і не витрачати багато часу на приготування страви.Тому пропонуємо вам рецепт пирога з соковитою начинкою та хрумкою скоринкою.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Волоський горіх, Зелень петрушки, Куряча грудка, Майонез, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Часник, Яйце
Для приготування треба взяти:
Начинка:
- 700 грамів відвареної курячої грудки;
- 3 зубчики часнику;
- ½ склянки волоських горіхів очищених ;
- ½ пучка зелені петрушки;
- 1/3 ч.л. морської солі;
- ¼ ч.л. меленого чорного перцю;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. майонезу;
- 80 грамів мармурового сиру.
Тісто:
- 125 грамів вершкового масла 72%;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. сметани 26%;
- 260-280 грамів пшеничного борошна.
Зміст
Як приготувати пиріг з куркою, сиром і горіхами в духовці
Спочатку приготуйте начинку. Для цього відваріть курячу грудку, розберіть її на шматочки, додайте подрібнені горіхи та часник, пропущений через прес. Далі наріжте і додайте до інших інгредієнтів петрушку. А ще, збийте яйце та майонез до однорідної маси і додайте в начинку. Посоліть, поперчіть та відставте, щоб всі інгредієнти добре перемішалися і просочилися смаками і запахами одне одного.
Тим часом приготуйте тісто.
Як зробити пісочне тісто для пирога
Змішайте розтоплене масло, сметану та яйце. Додайте борошно і замішайте тісто. Якщо воно сильно липне – додайте ще борошна. Візьміть форму з роз’ємними бортами закрийте пергаментом, змастіть маслом або олією та викладіть тісто.
Далі розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Викладіть начинку на тісто рівним шаром.
Після цього потріть мармуровий сир на начинку, рівномірно розподіліть і поставте страву випікатися протягом 40-ка хвилин.
Готову страву витягніть з духовки, зніміть бортик та лишіть пиріг, щоб він вихолов.
Ось і все, можете їсти самі та пригощати гостей.
Такий пиріг стане чудовим доповненням до святкового столу.