Пісочні кошички із заварним кремом

Господині, котрі часто готують самостійно кондитерські вироби, завжди хочуть здивувати свої рідних чимсь новеньким. Ця стаття для тих, хто не боїться смачних солодких експериментів. Неймовірно смачні пісочні кошики із заварним кремом обіцяють завоювати серця багатьох ласунів. Хрустке пісочне тісто ідеально поєднується з ніжним лимонним кремом, а це ніяк не може не приваблювати. Покроковий рецепт із фотографіями дасть змогу, без зайвих труднощів, справитися з приготуванням десерту.

Складники:

Для тіста:

  • 150 грамів вершкового маргарину;
  • 300 грамів пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 грамів цукрового піску;
  • цедра половинки лимона;
  • 1 ст. л. сметани.

Для крему:

  • цедра та сік половинки лимона;
  • 100 грамів цукру;
  • 100 грамів білого шоколаду;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. з верхом кукурудзяного крохмалю;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 250 грамів вершків (33% жирності й більше).

Як приготувати пісочні кошички з кремом

Із перелічених компонентів необхідно замісити пісочне тісто.

Пісочні кошички з заварним кремом

Потім, слід загорнути його в харчову плівку та відправити в холодильник на період, доки готуватиметься крем.

Просте пісочне тісто

Зі складників, що вказані в рецепті, необхідно приготувати заварний лимонний крем. Начинка для пісочних кошичків повинна повністю остигнути перед тим, як нею наповнювати десерт.

Заварний лимонний крем

Як спекти кошики з пісочного тіста

Готове тісто потрібно розділити на 15-20 однакових частин. Необхідна кількість залежить від розміру формочок (вони повинні бути лише залізними, силіконові в цьому випадку не годяться).

Кожен шматок треба розгорнути в невеличкий (його діаметр має бути більшим діаметра формочки на висоту її бортиків) круглий пласт.

Пісочні кошички з заварним кремом

Внутрішню поверхню формочки необхідно щільно покрити шаром тіста, притискаючи його до бортиків, щоб не було порожнини. Змащувати формочки не потрібно, жиру, що є в тісті, цілком вистачає.

Випікати підготовлені кошики необхідно в завчасно розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 20-25 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб на їх поверхні з’явився красивий золотистий відтінок.

Пісочні кошички з заварним кремом

Спечені кошики слід вийняти з духовки й залишити в формочках, десь, на 5-10 хвилин, для того щоб їх було легше діставати. Після зазначеного часу, формочку необхідно перевернути над столом, застеленим чистим рушником, і постукати по дну “ручкою” ножа. Кошик мав би просто випасти. Перед тим, як начиняти пісочні кошички кремом, вони повинні повністю остигнути.

Пісочні кошички з заварним кремом

Для наповнення можна скористатися звичайною ложкою, але якщо є бажання гарно оформити десерт, щоб він виглядав ще апетитніше, то варто застосувати кондитерський мішок із насадкою «зірочка», створюючи симпатичні завитки.

Пісочні кошички з заварним кремом

Готовим десертом можна смакувати відразу ж, але ще кращим його смак буде після того, як він постоїть хоча б 1 годинку в холодильнику.

Пісочні кошички з заварним кремом

З начинками, звичайно ж, дозволяється експериментувати.

Пісочні кошички з заварним кремом

Приготувавши такий шедевр власноруч, кожен впевниться в тому, що це цілком реально й зовсім нескладно.