Моя бабуся часто випікала таке печиво для нас, онуків, воно було дуже смачним, з начинкою з варення та хрумкою крихтою зверху. Зараз цей рецепт господині трохи забули. Та ніжне пісочне печиво, до якого можна додати будь-який джем чи фруктове варення, знову стає популярним, тому сьогодні я пропоную зробити таку ароматну випічку. А покроково зроблені фото допоможуть Вам у приготуванні.
Інгредієнти: Варення, Джем, Маргарин, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- 200 гр. маргарину (масла);
- 100 гр. сметани;
- 1 яйце (можна і без);
- 50 гр. цукру;
- щіпка соди;
- варення, джем або повидло для прошарку.
Як зробити тісто-крихту для печива
Розтопити маргарин, додати цукор, перемішати.
Влити сметану, гарненько розмішати до однорідної маси.
Вмішати просіяне борошно з щіпкою соди.
Тепер потрібно розкатати тісто та рівно обрізати краї, щоб вийшов великий прямокутник. Обрізки тіста замотати в харчову плівку або покласти в пакет та відправити в морозильну камеру.
Зверху на корж намазати тонким шаром джем.
Якщо Ви хочете змастити варенням, будьте обережними, не намазуйте надто щедро, бо під час випікання варення може витікати. Зрештою, з варення при витіканні може вийти хрустка смачна скоринка, якщо тільки вона не пригорить.
Дістаємо тісто з морозилки. Воно замерзло, тому його легко натираємо на тертці та притрушуємо крихтами прямокутник з джемом. Потім нарізаємо корж на порційні кусочки.
Якщо Ви не в захваті відчищати деко від залишків джему, що може протекти, тоді на деко вистилаємо пергаментний папір. Від паперу готове печиво відстане легко, а варення, що витече, стане смачним, ніби карамелька. Викладаємо печиво на заслане папером деко та ставимо в духовку.
Печиво випікаємо при температурі до 200 °С, випічка повинна бути сухою та хрумкою, водночас розсипчастою. Готовність перевіряємо, щоб шар коржа під джемом не був вологим, а добре пропікся.
Крихта на печиві стала гарного золотистого кольору, тепер можна злегка притрусити її цукровою пудрою — і апетитні солодко-кислі ласощі, як у бабусі в дитинстві, просяться до столу.