Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Моя бабуся часто випікала таке печиво для нас, онуків, воно було дуже смачним, з начинкою з варення та хрумкою крихтою зверху. Зараз цей рецепт господині трохи забули. Та ніжне пісочне печиво, до якого можна додати будь-який джем чи фруктове варення, знову стає популярним, тому сьогодні я пропоную зробити таку ароматну випічку. А покроково зроблені фото допоможуть Вам у приготуванні.

Інгредієнти:

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

  • 200 гр. маргарину (масла);
  • 100 гр. сметани;
  • 1 яйце (можна і без);
  • 50 гр. цукру;
  • щіпка соди;
  • варення, джем або повидло для прошарку.

Як зробити тісто-крихту для печива

Розтопити маргарин, додати цукор, перемішати.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Влити сметану, гарненько розмішати до однорідної маси.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Вмішати просіяне борошно з щіпкою соди.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Тепер потрібно розкатати тісто та рівно обрізати краї, щоб вийшов великий прямокутник. Обрізки тіста замотати в харчову плівку або покласти в пакет та відправити в морозильну камеру.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Зверху на корж намазати тонким шаром джем.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Якщо Ви хочете змастити варенням, будьте обережними, не намазуйте надто щедро, бо під час випікання варення може витікати. Зрештою, з варення при витіканні може вийти хрустка смачна скоринка, якщо тільки вона не пригорить.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Дістаємо тісто з морозилки. Воно замерзло, тому його легко натираємо на тертці та притрушуємо крихтами прямокутник з джемом. Потім нарізаємо корж на порційні кусочки.

Лист для випічки

Якщо Ви не в захваті відчищати деко від залишків джему, що може протекти, тоді на деко вистилаємо пергаментний папір. Від паперу готове печиво відстане легко, а варення, що витече, стане смачним, ніби карамелька. Викладаємо печиво на заслане папером деко та ставимо в духовку.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Печиво випікаємо при температурі до 200 °С, випічка повинна бути сухою та хрумкою, водночас розсипчастою. Готовність перевіряємо, щоб шар коржа під джемом не був вологим, а добре пропікся.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху

Крихта на печиві стала гарного золотистого кольору, тепер можна злегка притрусити її цукровою пудрою — і апетитні солодко-кислі ласощі, як у бабусі в дитинстві, просяться до столу.

Пісочне печиво з варенням і крихтою з тіста зверху