Це розсипчасте печиво називають пісочним кільцем з горіхами. Таку смачну випічку дуже легко приготувати, тож пропонуємо вам рецепт. Для приготування такого пісочного печива непотрібно нічого особливого. Та і сам процес замішування тіста і випікання смаколика дуже простий. Тому з ним точно впораються навіть ті, хто тільки вчиться кулінарії.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Горіхи, Сіль, Цедра лимону, Цукор
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня
Вам треба взяти такі продукти:
- борошно пшеничне – 2 склянки;
- масло вершкове – 150 грамів;
- цедра одного лимона;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 3/4 склянки;
- горіхи – 50-70 грамів;
- сіль – дрібка.
Як приготувати пісочне кільце з горіхами
Спочатку необхідно просіяти борошно та натерти в нього вершкове масло. Для цього масло не розморожуйте і скористайтеся терткою.
Далі, збийте яйця з цукром, доти, доки кристали повністю не розчиняться. Один яєчний білок треба відділити та залишити, щоб змазати печиво перед тим, як відправляти його в духовку.
Тепер можна замішувати тісто. Для цього борошно з маслом треба з’єднати з яйцями і цукром, а також додати сіль і цедру лимона.
Для того, щоб ваше печиво вийшло дійсно смачним, постарайтеся швидко його замісити. Адже саме від цього і залежить те, наскільки добрими вийдуть кільця. Тому максимально швидко сформуйте з тіста колобок, загорніть в харчову плівку та покладіть в холодильник на 30-40 хвилин, аби воно охолодилося і стало більш пластичним.
Коли тісто охолоне, розкатайте його в пласт, що має товщину 0,5 сантиметра та виріжте кільця. Для цього можна використати склянку і чарку.
Далі візьміть деко, закрийте пергаментом, розкладіть зверху кільця, помажте білком і присипте горіхами. Це може бути мигдаль, арахіс, кешью, волоські горіхи. Коротше кажучи ті, які подобаються вам найбільше.
Печиво треба випікати 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів за Цельсієм.
Ось і все. Коли печиво вистигне – можна подавати його з чаєм або кавою. Така випічка стовідсотково сподобається всім вашим домашнім і кожному гостю. Тож готуйте і смакуйте!