Пісний пиріг на заварці – без яєць

Пісний пиріг на заварці за цим рецептом зможе легко приготувати, навіть, малодосвідчена господиня. Іще, це ідеальний вихід із ситуації, коли хочеться чогось смачного, а в холодильнику нема нічого особливого.

Недарма його ще називають студентським пирогом на чайній заварці. Покроковий фоторецепт допоможе швидко й просто приготувати смачний десерт.

Складники:

Студентський пиріг на чайній заварці

  • 1 пакетик чаю;
  • 1 ч. л. соди;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 склянка кип’ятку;
  • 1 склянка цукрового піску;
  • 400 грамів муки.

Як приготувати пиріг без яєць на заварці та соді

Насамперед, слід заварити пакетик чаю, дати йому настоятися й остигнути.

Потім, необхідно змішати всі сухі компоненти: цукровий пісок, соду та муку.

Студентський пиріг на чайній заварці

Після, додати масло й стакан завареного чаю.

Студентський пиріг на чайній заварці

Старанно все перемішати або збити міксером.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

Пісне тісто для пирога повинно нагадувати консистенцію густої сметани.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

Після цього, воно має настоятися 30 хвилин. Якщо потрібно спекти пиріг дуже швидко, то це не є обов’язковим процесом. Потім, тісто необхідно помістити на форму для випікання чи в мультиварочну чашу.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

У духовці десерт буде готовий через 30 хвилин (180 °C). У мультиварці на режимі «Випічка» для цього знадобиться 25-35 хвилин. Після зазначеного часу, пиріг можна виймати.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

Коли пиріг остигне, його варто посипати цукровою пудрою.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

Якщо є бажання, то в тісто можна додати 3 ст. л. варення чи джему, а також родзинок, насінин, ягід або горіхів.

Пісний пиріг на заварці - без яєць

Перед подачею випічки на стіл, до чаю чи кави, її можна полити згущеним молоком, гарячим шоколадом або глазур’ю. Або просто подати до нього варення, джем або желе. Розрізавши холодний пиріг на заварці на кілька коржів і намазавши їх улюбленим кремом чи начинкою, можна отримати смачний і швидкий торт.