Салат Олів’є настільки популярний, що рецептів його приготування існує безліч. Мабуть вистачить на цілу збірку, присвячену виключно цьому салату. І кожен відрізняється від класичного варіанту вмістом компонентів та варіантами заправки. В моїй книзі рецептів, також, мається нетрадиційний варіант цього знаменитого салату, що став справжньою новорічною класикою. Тож спішу поділитися з вами рецептом вегетаріанського чи пісного Олів’є з яблуком, що має ніжний смак та приємний післясмак. Спробуйте приготувати знайомий картопляний салат в новій інтерпретації згідно моїх рекомендацій, покроково зроблені фото продемонструють приготування. Впевнена, що смак вас не розчарує.
Інгредієнти: Зелений горошок консервований, Картопля, Майонез, Мариновані огірки, Морква, Сіль, Сметана, Яблуко зелене, Яйце
Кухня: Французька кухня
Візьмемо необхідний склад продуктів:
- 300 гр вареної картоплі;
- 3 варених яйця;
- 200 гр вареної моркви;
- 150 гр маринованих огірків;
- 250 гр консервованого горошку;
- 1 зелене яблуко (кисле);
- 150 гр майонезу;
- 100 гр сметани;
- сіль.
Як приготувати салат Олів’є без м’яса та ковбаси
Перш ніж приступати до нарізки компонентів, слід підготувати овочі. Для цього відварюємо моркву та картоплю, а після охолодження очищуємо. Після цього, переходимо до нарізки. Картоплю подрібнюємо кубиками.
Відварну моркву нарізаємо такими ж кубиками, як картоплю.
Після цього, очищуємо від шкірки яблуко (бажано зелене, з кисленьким смаком) та нарізаємо його аналогічними кубиками. Зелені яблука підходять для нашого картопляного салатика найкраще. Соковиті плоди мають приємний солодко-кислий смак, що гармонічно доповнює інші складові.
Яйця відварені круто та очищені нарізаємо аналогічно овочевим компонентам.
Переходимо до зелених овочів. Найкраще смакують в Олів’є мариновані огірки. Цього разу я використала маленькі корнішони, тому, просто нарізала їх кружальцями. Великі огірки потрібно нарізати кубиками. З горошку зливаємо рідину та додаємо необхідну кількість до салату.
Залишається заправити салат сумішшю сметани та майонезу. Зазначене співвідношення компонентів заправки надає смаку особливу легкість.
Перемішуємо всі компоненти. Куштуємо салат на сіль та, при необхідності, присолюємо його. Готовий вегетаріанський салат Олів’є з кислим яблуком викладаємо в салатник, прикрашаємо зеленню та подаємо до столу.
Заміна м’ясних компонентів яблуком надає знайомому новорічному салату з картоплею зовсім нові смакові відтінки. Приготуйте незвичайний салат Олів’є для святкового застілля, щоб здивувати гостей по особливому ніжним смаком. Він чудово доповнить м’ясні закуски, яких і так буде вдосталь на святковому столі.
Пісний Олів’є – відео-рецепти
Урізноманітнити пісні салати з картоплею допоможуть перевірені авторські варіанти приготування від кулінарних ютуб-блогерів.
Спробуйте цей пісний Олів’є з печерицями. Він нітрохи не гірший за традиційний м’ясний салат, але їсти його можна і в піст! Свіжий, легкий і неймовірно смачний! Зауважу, що замість печериць можна сміло використати будь-які свіжі або заморожені на зиму гриби.
І ще один варіант приготування пісного Олів’є з печерицями. М’ясо автор замінив свіжими сирими печерицями, яйця – червоною квасолею, класичний майонез – пісним майонезом. В якості заправки можна використати і натуральний йогурт додавши до нього гірчицю і сік лимона.
Або спробуйте приготувати пісний салат Олів’є на майонезі із квасолі. Щоб передивитись відео-рецепт натисніть на заставку, а потім на надпис “Посмотреть на YouTube”. Нажаль, автор дозволи перегляд свого ролику тільки в такому форматі.
Можна зробити і пісний картопляний салат з консервованими грибами.
А це вегетарианский і навіть веганский вариант приготування салат Олів’є з сейтаною.
Сподіваюсь, що вам вдалось найти для себе самий смачний варіант знаменитого французького картопляного салату без м’яса і ковбаси для пісного меню. Смачного!