Пісний Олів’є з яблуком – смачний картопляний салат без м’яса і ковбаси

Салат Олів’є настільки популярний, що рецептів його приготування існує безліч. Мабуть вистачить на цілу збірку, присвячену виключно цьому салату. І кожен відрізняється від класичного варіанту вмістом компонентів та варіантами заправки. В моїй книзі рецептів, також, мається нетрадиційний варіант цього знаменитого салату, що став справжньою новорічною класикою. Тож спішу поділитися з вами рецептом вегетаріанського чи пісного Олів’є з яблуком, що має ніжний смак та приємний післясмак. Спробуйте приготувати знайомий картопляний салат в новій інтерпретації згідно моїх рекомендацій, покроково зроблені фото продемонструють приготування. Впевнена, що смак вас не розчарує.

Візьмемо необхідний склад продуктів:

  • 300 гр вареної картоплі;
  • 3 варених яйця;
  • 200 гр вареної моркви;
  • 150 гр маринованих огірків;
  • 250 гр консервованого горошку;
  • 1 зелене яблуко (кисле);
  • 150 гр майонезу;
  • 100 гр сметани;
  • сіль.

Салат Олів'є з яблуком

Як приготувати салат Олів’є без м’яса та ковбаси

Перш ніж приступати до нарізки компонентів, слід підготувати овочі. Для цього відварюємо моркву та картоплю, а після охолодження очищуємо. Після цього, переходимо до нарізки. Картоплю подрібнюємо кубиками.

Салат Олів'є з яблуком

Відварну моркву нарізаємо такими ж кубиками, як картоплю.

Салат Олів'є з яблуком

Після цього, очищуємо від шкірки яблуко (бажано зелене, з кисленьким смаком) та нарізаємо його аналогічними кубиками. Зелені яблука підходять для нашого картопляного салатика найкраще. Соковиті плоди мають приємний солодко-кислий смак, що гармонічно доповнює інші складові.

Салат Олів'є з яблуком

Яйця відварені круто та очищені нарізаємо аналогічно овочевим компонентам.

Салат Олів'є з яблуком

Переходимо до зелених овочів. Найкраще смакують в Олів’є мариновані огірки. Цього разу я використала маленькі корнішони, тому, просто нарізала їх кружальцями. Великі огірки потрібно нарізати кубиками. З горошку зливаємо рідину та додаємо необхідну кількість до салату.

Пісний салат Олів'є з яблуком, без м'яса і ковбаси

Залишається заправити салат сумішшю сметани та майонезу. Зазначене співвідношення компонентів заправки надає смаку особливу легкість.

Пісний салат Олів'є з яблуком, без м'яса і ковбаси

Перемішуємо всі  компоненти. Куштуємо салат на сіль та, при необхідності, присолюємо його. Готовий вегетаріанський салат Олів’є з кислим яблуком викладаємо в салатник, прикрашаємо зеленню та подаємо до столу.

Пісний салат Олів'є з яблуком, без м'яса і ковбаси

Заміна м’ясних компонентів яблуком надає знайомому новорічному салату з картоплею зовсім нові смакові відтінки. Приготуйте незвичайний салат Олів’є для святкового застілля, щоб здивувати гостей по особливому ніжним смаком. Він чудово доповнить м’ясні закуски, яких і так буде вдосталь на святковому столі.

Пісний Олів’є – відео-рецепти

Урізноманітнити пісні салати з картоплею допоможуть перевірені авторські варіанти приготування від кулінарних ютуб-блогерів.

Спробуйте цей пісний Олів’є з печерицями. Він нітрохи не гірший за традиційний м’ясний салат, але їсти його можна і в піст! Свіжий, легкий і неймовірно смачний! Зауважу, що замість печериць можна сміло використати будь-які свіжі або заморожені на зиму гриби.

І ще один варіант приготування пісного Олів’є з печерицями. М’ясо автор замінив свіжими сирими печерицями, яйця – червоною квасолею, класичний майонез – пісним майонезом. В якості заправки можна використати і натуральний йогурт додавши до нього гірчицю і сік лимона.

Або спробуйте приготувати пісний салат Олів’є на майонезі із квасолі. Щоб передивитись відео-рецепт натисніть на заставку, а потім на надпис “Посмотреть на YouTube”. Нажаль, автор дозволи перегляд свого ролику тільки в такому форматі.

Можна зробити і пісний картопляний салат з консервованими грибами.

А це вегетарианский і навіть веганский вариант приготування салат Олів’є з сейтаною.

Сподіваюсь, що вам вдалось найти для себе самий смачний варіант знаменитого французького картопляного салату без м’яса і ковбаси для пісного меню. Смачного!