Цього разу хочу познайомити вас із пікантною стравою угорської кухні – Paprikás krumpli (паприкаш крумплі) або картопляний паприкаш. Майже всі угорські страви готуються з м’ясом. Але цей пісний картопляний папрікаш можна подавати як окрему страву, так і в якості гарніру до ніжного м’яса кролика, курки чи індички. Велика кількість спецій, особливо різних видів перцю, робить страву трохи гоструватою, але від цього ще більш смачною та пікантною. Приготування такого пісного гарніру з картоплі не займе багато часу, а от результат неодмінно порадує! Отже, пропоную докладний покроково оформлений рецепт з фото, в якому розповім секрети приготування ароматного картопляного паприкашу по-угорськи.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Картопля, Паприка, Пекучий червоний перець, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Часник
Кухня: Угорська кухня
Складові:
- картопля – 7 бульб;
- перець чорний мелений – за смаком;
- перець червоний гострий – за смаком;
- паприка – 1 ст.л.;
- часник – 3 зубчики;
- зелена цибуля – пучок;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія – для смаження.
Як приготувати картопляний папрікаш
Для початку, необхідно підготувати картоплю: промити та очистити. Очищені бульби повторно промити та нарізати шматочками, які вам більше до вподоби: пластинами, кружальцями, брусочками, кубиками.
Подрібнену картоплю заливаємо водою та ставимо варитися на середньому вогні до повної готовності. В процесі варіння необхідно підсолити воду.
Поки картопля вариться, підготуємо інші компоненти: подрібнимо цибулю, часник очистимо та пропустимо крізь прес. Розігріваємо на сковороді олію та відправляємо смажитися прянощі.
Коли картопля звариться, зливаємо воду та викладаємо її на сковороду до цибулі та часнику.
Смажимо овочі до появи золотистої скоринки. Після цього додаємо паприку, щіпку солі та суміш перців за смаком.
В гарячому вигляді картопляний парпикаш можна вважати самодостатньою стравою, яка відмінно підійде до постного меню. При такій подачі страву можна доповнити кисло-солодким соусом.
Для подачі на святковий стіл ароматний пряний паприкаш можна використати в якості картопляного гарніру на додачу до основної м’ясної страви та овочевого салату.
На останок пропоную до перегляду відео-рецепт з якого дізнаєтесь як готувати курячий папрікаш.