Пісний гороховий суп швидкого приготування – з содою

Пісний гороховий суп – це поживна страва, що обов’язкова повинна бути в повсякденному раціоні під час посту, напередодні або ж після свят, а також в складі вегетаріанського меню. Завдяки гороху – такий суп є джерелом рослинного білка, що вельми потрібен нашому організму.
Традиційно, для приготування горохового супу потрібно заздалегідь замочувати бобові, щоб вони набрякли та швидше зварилися. Однак, я знаю маленький секрет, що допоможе легко та просто, буквально за півгодини, зварити смачний пісний гороховий суп швидкого приготування. Ви скажете – чудеса! Аж ніяк, і сьогодні я вам це доведу, а ви просто використайте при нагоді цей покроково оформлений рецепт з фото.

Отже, нам знадобляться наступні продукти:

  • сухий горох – 100 грам;
  • картопля – 4 бульби;
  • зелений горошок – 75 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • морква -1 штука;
  • олія рослинна (рафінована) – 1 ст. ложка;
  • сода харчова – 0,5 ч. ложки;
  • сіль та улюблені спеції – за смаком.

Як приготувати пісний гороховий суп швидко

Приготування цієї першої страви почнемо з секретної процедури – підготовки гороху до швидкого варіння. Сухі боби заливаємо водою, додаємо трохи харчової соди та ставимо варитися. Коли вода закипить, відкидаємо горох на друшляк та промиваємо. Заливаємо в каструлю чисту воду, кладемо горох і знову ставимо на вогонь.

Вся ця процедура займає, буквально, кілька хвилин, але в результаті горох стає м’яким та набряклим та при подальшому приготуванні швидко розвариться.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Картоплю очищуємо, промиваємо та подрібнюємо. Я, зазвичай, нарізаю невеликими кубиками.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Моркву та цибулю, також, очищуємо, промиваємо та подрібнюємо. Мені подобається нарізати всі овочі невеликими кубиками. Ви можете моркву натерти, якщо вам так більше подобається.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Для свого супу я ще беру або свіжий, або заморожений зелений горошок. Зважаючи на сезон (за вікном майже зима) в мене під рукою є лише морожений горошок.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Отже, в каструлю до колотого сухого гороху закладаємо шматочки картоплі та зелений горошок. Присолюємо та варимо до готовності картоплі.

В цей час на сковороді з невеликою кількістю рафінованої олії пасеруємо моркву та цибулю.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Закладаємо овочі в гороховий суп. Приправляємо улюбленими спеціями. Я для смаку додаю в каструлю чорний перчик та сушену зелень (кріп і петрушку). Суху зелень заготовляю власноруч – просто заздалегідь сушу її влітку.

Отже, знімаємо каструлю з вогню та залишаємо на кілька хвилин настоятися.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Після цього, можна насипати в порційні тарілки апетитний гороховий суп та запрошувати рідних до столу. Готовий пісний супчик з горошком виглядає напрочуд яскраво.

Пісний гороховий суп із зеленим горошком

Швидкий гороховий суп – відео-рецепти

Запропонований відео-рецепт допоможе тим господиням, які хочуть швидко приготувати м’ясний суп із гороха.

А це не просто пісний гороховий суп швидкого приготування, що готується без соди. Автор відео-рецепту готує свою страву ще й з грибами. Виходить дивовижно смачно.

З цього, останнього у цьому пості відео, дізнаєтесь як правильно підготувати горох до варіння.

Переконайтесь самі, що приготувати швидкий гороховий суп за даними рецептами дуже просто та легко. І робиться це без попереднього замочуванням гороха. Тож, беріть рецепти собі на замітку та готуйте швидко та із задоволенням!