Ліниві голубці в духовці, з рисом, грибами і пекінською капустою – це ідеальний рецепт для тих, хто любить цю страву, але не має багато часу на її приготування.
Інгредієнти: Гливи, Зелень, Пекінська капуста, Перець чорний мелений, Рис, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля ріпчаста
Наш рецепт – дуже швидкий та смачний. Переконайтеся в цьому самі.
Для приготування треба взяти:
- гриби гливи – 200 грамів;
- листя пекінської капусти – 200 грамів;
- цибулина – 1 штука;
- рис – 2 столові ложки;
- томатна паста – 1 столова ложка;
- сметана – 2 столові ложки;
- сіль;
- соняшникова олія;
- чорний перець мелений;
- зелень.
Як приготувати ліниві голубці в духовці
Спочатку промийте рис та замочіть його в гарячій воді. Далі переберіть гриби, помийте та поріжте соломкою.
Цибулю наріжте квадратиками. Далі викладіть гриби на пательню, обсмажте, доки не випарується рідина, а потім додайте цибулю та смажте до золотої скоринки.
Коли мине 10 хвилин, грибний фарш слід посолити, поперчити і з’єднати з рисом. Після цього у вогнетривку каструльку складіть половину листя капусти, листочки треба порізати невеликими шматочками.
На капусту викладіть фарш та рівномірно розподіліть.
Далі викладіть другу порцію капусти і злегка посипаємо сіллю. В половині склянки води розмішайте томатну пасту і цією підливою залийте страву, а зверху полийте сметаною.
Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм протягом 30-40 хвилин. А потім лишіть голубці в духовці ще на 10-15 хвилин. В кінці посипте страву зеленню і можете подавати до столу.
Цей рецепт є ідеальним для вегетаріанської кухні.
Куштуйте та пригощайте рідних.