Не секрет, що пишні оладки є улюбленим і популярним сніданком або полуденком для багатьох. Рум’яні і красиві, вони, як правило, приготовлені на основі пшеничного борошна і смажены на сковороді.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Дріжджі сухі, Сіль, Цукор, Цукрова пудра
Хтось любить оладки подані на стіл разом зі свіжими ягодами або фруктами, хтось з сиропом, джемом, а комусь зі сметаною або згущеним молоком подавай. Простий в приготуванні десерт здатний забезпечити нас хорошим настроєм і наситити. Особливо цінний рецепт тим, що можна його робити в період посту. Оформлений покроково фото-рецепт наочно демонструє як легко і просто спекти пишні дріжджові оладки без яєць.
Отже, приготуйте:
- 2 скл. борошна,
- 310 мл теплої води,
- 1ч. л. сухих дріжджів,
- ½ ч. л. солі,
- 3 ст. л. цукру,
- цукрова пудра.
Дуже важливо, коли готуєш пісні дріжджові оладки на воді, правильно вибрати борошно, щоб тісто при смаженні не розпливалося. Дотримуючи правильну послідовність приготування, ви будете винагороджені за свої старання.
Як приготувати дріжджові оладки на воді
У каструлю середнього розміру висипте борошно, дріжджі, сіль і цукор.
Потім, помішуючи, додайте теплу воду.
Прикривши каструлю чистеньким полотенцем, дайте їй постояти близько години.
Згодом тісто почне пузиритися, тому кілька разів його перемішайте.
Коли побачите, що тісто добре підійшло, можна приступати до смаження. Добре розігрійте сковороду, помістивши на її поверхню в рівних частинах рослинне і вершкове масло. Використовуючи таку комбінацію масел, ви будете мати в оладок чіткі краї. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто в розігрітий жир, не забуваючи, при цьому, кожен раз опускати її в воду. Смажити оладки слід близько 2 хвилин, поки нижня частина не набере золотисто-коричневий колір. Переверніть оладки і підсмажте другу сторону. Перекладіть рум’яний десерт на тарілку і злегка присипте пудрою.
Подавайте рум’яні дріжджові оладки зі сметаною або сиропом. Можна збити вершки разом з йогуртом і прикрасити шматочками полуниці.