Візьміть на озброєння цей простий в реалізації рецепт замісу тіста, яке стане в нагоді вам для ліплення вареників як у звичайні дні, так і у дні посту. Основа нашого тіста, втім, як і будь-якого іншого, це пшеничне борошно та сіль. В якості «рідкого» інгредієнта візьмемо окріп в поєднанні з рослинною олією, що зробить тісто більш еластичним.Як бачите, при замішуванні обійдемось без яєць. Подробиці про те, як правильно замішувати заварне пісне тісто для вареників на окропі і рослинній олії демонструє цей покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Рослинна олія, Сіль
Складові:
- борошно (сорт – вищий, пшеничне) – 300 гр;
- вода (це повинен бути саме окріп) – 150 мл;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- олія рослинна (підійде соняшникова) – 2,5 ст. ложки.
Як замісити тісто для вареників на окропі і рослинній олії
Відміряємо потрібну кількість пшеничного борошна. Щоб тісто вийшло гладким, м’яким і еластичним потрібно, перш за все, борошно пропустити через дрібне сито. Я просівають борошно відразу в миску.
Тісто у нас не повинно бути прісним, тому, додаємо в потрібній кількості сіль.
Після солоної спеції вводимо в склад нашого майбутнього тіста для вареників рослинну олію.
Інгредієнти, що ми поєднали на даному кулінарному етапі, потрібно перемішати, одночасно утворюючи в борошняній суміші воронку.
У цю борошняну воронку починаємо вливати окріп.
Відразу змішуємо його з борошном.
Далі, продовжуємо замішувати тісто вже руками. Будьте уважні, може бути, що доведеться трохи почекати, щоб не обпектися.
В результаті, у нас вийшло еластичне тісто для вареників, але його відразу ж не використовуємо. Рекомендуємо накрити його харчовою плівкою або просто серветкою і дати постояти так хвилинок двадцять. Цей час можна приділити підготовці начинки для вареників.
Приємного всім апетиту!
Завершуючи рецепт, хочу зазначити, що начинку для вареників можете зробити будь-яку. Сміливо можете приготувати і вареники з картоплею, і вареники з капустою, і з вишнями… Коротше кажучи, це заварне пісне тісто без яєць просто універсальне.