Пісна ікра з буряка з цибулею і солоними огірками

Ікра з вареного буряка з цибулею і огірками – це пісна смачна страва, яка буде доречною на повсякденному та святковому столі. Пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування страви, яка точно всім сподобається.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • буряк середніх розмірів – 2 штуки;
  • цибуля – 1-2 штуки;
  • огірок солоний – 3 штуки;
  • часник – 3-4 зубчика;
  • томатна паста – 1 столова ложка;
  • сіль;
  • перець чорний молотий;
  • лавровий лист;
  • рослинна олія.

Пісна ікра з буряка з цибулею і солоними огірками

Як приготувати ікру з буряка на сковороді

Спочатку відваріть або запечіть буряк. Краще робити це заздалегідь, аби прискорити процес приготування.

Далі перекрутіть очищений буряк через м’ясорубку та подрібніть солені огірки. Можете для цього також скористатися м’ясорубкою.

Ікра з буряка

Після цього поріжте цибулю кубиками та обсмажте її в олії.

Пісна ікра з буряка з цибулею і солоними огірками

Коли цибулька стане прозорою, додайте до неї буряк з огірками, а також томатну пасту. Не забудьте посолити і поперчити.

Ікра з буряка

Добре перемішайте інгредієнти та тушкуйте 20 хвилин під закритою кришкою на невеликому вогні. Потім додайте подрібнений часник, лавровий листочок і готуйте ще 5 хвилин.

Коли страва буде готова – зразу ж приберіть з неї лавровий листок, інакше він почне віддавати гіркоту. Лишіть ікру в пательні на 2 години, щоб вона повністю вистигла. А потім перекладіть в контейнер і поставте в холодильник ще на 2-3 години.

Пісна ікра з буряка з цибулею і солоними огірками

Ось і все, ваша нестандартна ікра готова. Її можна подавати до різних гарнірів, м’яса, птиці, а також мастити на хліб і їсти у вигляді канапок.

Пісна ікра з буряка з цибулею і солоними огірками

Готуйте таку просту і смачну страву, яка буде завжди чудово смакувати і не нашкодить вашій фігурі.