Ікра з вареного буряка з цибулею і огірками – це пісна смачна страва, яка буде доречною на повсякденному та святковому столі. Пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування страви, яка точно всім сподобається.
Інгредієнти: Буряк, Лавровий лист, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Солоні огірки, Томатна паста, Цибуля ріпчаста, Часник
Кухня: Українська кухня
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- буряк середніх розмірів – 2 штуки;
- цибуля – 1-2 штуки;
- огірок солоний – 3 штуки;
- часник – 3-4 зубчика;
- томатна паста – 1 столова ложка;
- сіль;
- перець чорний молотий;
- лавровий лист;
- рослинна олія.
Як приготувати ікру з буряка на сковороді
Спочатку відваріть або запечіть буряк. Краще робити це заздалегідь, аби прискорити процес приготування.
Далі перекрутіть очищений буряк через м’ясорубку та подрібніть солені огірки. Можете для цього також скористатися м’ясорубкою.
Після цього поріжте цибулю кубиками та обсмажте її в олії.
Коли цибулька стане прозорою, додайте до неї буряк з огірками, а також томатну пасту. Не забудьте посолити і поперчити.
Добре перемішайте інгредієнти та тушкуйте 20 хвилин під закритою кришкою на невеликому вогні. Потім додайте подрібнений часник, лавровий листочок і готуйте ще 5 хвилин.
Коли страва буде готова – зразу ж приберіть з неї лавровий листок, інакше він почне віддавати гіркоту. Лишіть ікру в пательні на 2 години, щоб вона повністю вистигла. А потім перекладіть в контейнер і поставте в холодильник ще на 2-3 години.
Ось і все, ваша нестандартна ікра готова. Її можна подавати до різних гарнірів, м’яса, птиці, а також мастити на хліб і їсти у вигляді канапок.
Готуйте таку просту і смачну страву, яка буде завжди чудово смакувати і не нашкодить вашій фігурі.