Всі звикли, що до відварних пельменів господині додають холодну сметану або кетчуп. Та це вже трохи приїлося. Я пропоную вийти за рамки класичного приготування пельменів, додати нового смаку звичайній страві та протушкувати їх у мультиварці, в ароматному соусі з вершкової сметани та томатної пасти.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Пельмені, Сметана, Соєвий соус, Томатна паста
Інгредієнти для незвичних пельменів у підливі:
- пельмені заморожені (краще домашні, але підійдуть і магазинні) – 500 гр.;
- вершкове масло – 30 гр.;
- соус соєвий – 2,5 ст. л.;
- вода – 400 мл;
- паста томатна (можна кетчуп) – 2 ст. л.;
- сметана – 2 ст. л.
Як приготувати пельмені в мультиварці з соусом
Ми не будемо варити пельмені у киплячій воді, як зазвичай. За моїм рецептом ми будемо спочатку смажити їх. Мультиварку виставляємо на режим «Жарка». Кладемо в чашу вершкове масло, розтоплюємо його та кладемо в нього пельмені з морозильної камери. Ні в якому разі їх не розморожуйте. Якщо Ви щойно наліпили пельмені, то покладіть їх у морозилку та зачекайте, доки вони повністю заморозяться.
Пельмені підсмажуємо до появи золотавої скориночки, періодично помішуючи їх силіконовою лопаткою.
А тим часом приступимо до приготування підливи. У глибоку миску наливаємо воду, сметану, соєвий соус, томатну пасту, і старанно розбовтуємо виделкою. Не хвилюйтеся, якщо не всі компоненти повністю перемішалися, це не проблема, при тушкуванні підлива стане однорідної консистенції. Зазвичай виходить, як на фото.
Обсмажені пельмені заливаємо підливою, виставляємо режим «Тушкування» на півгодини.
За цим рецептом пельмені не злипаються при приготуванні, а стають ніжними та соковитими, з вершковими нотками та пікантним присмаком соєвого соусу. Залишилось перекласти тушковані в мультиварці пельмені в порційні глибокі тарілки силіконовим ополоником та подати до столу, де вже з нетерпінням чекають рідні.
За бажанням, можна додати до цієї ситної страви свіжу сметану, а для любителів гострого — гірчицю.