Пельмені в мультиварці, тушковані в соусі зі сметани і томату

Всі звикли, що до відварних пельменів господині додають холодну сметану або кетчуп. Та це вже трохи приїлося. Я пропоную вийти за рамки класичного приготування пельменів, додати нового смаку звичайній страві та протушкувати їх у мультиварці, в ароматному соусі з вершкової сметани та томатної пасти.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

Інгредієнти для незвичних пельменів у підливі:

  • пельмені заморожені (краще домашні, але підійдуть і магазинні) – 500 гр.;
  • вершкове масло – 30 гр.;
  • соус соєвий – 2,5 ст. л.;
  • вода – 400 мл;
  • паста томатна (можна кетчуп) – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.

Як приготувати пельмені в мультиварці з соусом

Ми не будемо варити пельмені у киплячій воді, як зазвичай. За моїм рецептом ми будемо спочатку смажити їх. Мультиварку виставляємо на режим «Жарка». Кладемо в чашу вершкове масло, розтоплюємо його та кладемо в нього пельмені з морозильної камери. Ні в якому разі їх не розморожуйте. Якщо Ви щойно наліпили пельмені, то покладіть їх у морозилку та зачекайте, доки вони повністю заморозяться.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

Пельмені підсмажуємо до появи золотавої скориночки, періодично помішуючи їх силіконовою лопаткою.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

А тим часом приступимо до приготування підливи. У глибоку миску наливаємо воду, сметану, соєвий соус, томатну пасту, і старанно розбовтуємо виделкою. Не хвилюйтеся, якщо не всі компоненти повністю перемішалися, це не проблема, при тушкуванні підлива стане однорідної консистенції. Зазвичай виходить, як на фото.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

Обсмажені пельмені заливаємо підливою, виставляємо режим «Тушкування» на півгодини.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

За цим рецептом пельмені не злипаються при приготуванні, а стають ніжними та соковитими, з вершковими нотками та пікантним присмаком соєвого соусу. Залишилось перекласти тушковані в мультиварці пельмені в порційні глибокі тарілки силіконовим ополоником та подати до столу, де вже з нетерпінням чекають рідні.

Пельмені в мультиварці тушковані в соусі зі сметани і томату

За бажанням, можна додати до цієї ситної страви свіжу сметану, а для любителів гострого — гірчицю.