Напевно, кожному хоча б раз доводилося у дитинстві ласувати печивом, яке робили у спеціальній формі та випікали на газу. Таке домашнє печиво у формі трикутників та сердечок вміли робити наші мами та бабусі, бо там був дуже простий рецепт та й багато часу само випікання не займало. Якщо у вас залишилась ця форма, то пропоную навчитись робити смачне печиво у формі на газу, яке за смаком не буде відрізнятися від того, що ви куштували у дитинстві.? Зараз за цим рецептом можна приготувати печиво набагато простіше, адже в продажу є електровафельниці. Зустрічаються такі пристрої, де процес максимально автоматизован. Встановлені таймер, регулятор температури нагрівання та ін. Запевняю вас – смак печива буде однаковим, хоч ви його готували у звичайній формі, хоч у електрофавельниці. Допоможе вам мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Крохмаль, Маргарин, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складові:
- 3 стакани борошна;
- пачка маргарину;
- 1,5 стакани цукру;
- 0,5 стакани крохмалю;
- 3 яйця;
- 1 чайна ложка соди;
- сіль на кінчику ножа;
- ваніль.
Як спекти печиво у формі на газу
У розтоплений маргарин слід всипати цукор та додати ваніль. Перемішати суміш ложкою.
Далі в окремий посуд вбити яйця та трохи збити їх. Буває, що яйця дуже дрібні, у такому випадку я додаю ще одне. Вилити їх до маргарину.
Черга всипати крохмаль з содою, яку обов’язково гасять оцтом.
Потроху треба ввести просіяне борошно та продовжувати вимішувати тісто. Воно має бути густим, як сметана, але повільно сходити з ложки. Ще хвилин 10 тісто буде настоюватися, поки триває підготовка форми.
Форму треба прокалити на вогні з обох боків, а потім змастити її маслом. Це треба зробити тільки один раз.
Для однієї закладки вистачає 1,5 ст.л. тіста. Виливати його треба на середину. Коли закриваєш форму та притискаєш, тісто рівномірно розподіляється по поверхні. Форму з тістом необхідно поставити на вогонь. Щоб печиво зразу не підгоріло, плиту треба виставити на середній вогонь.
Випікати печиво потрібно з обох боків, на кожну сторону піде по 1,5 хвилини. На практиці в когось це може зайняти трохи більше або менше часу. Моя порада – через хвилину треба підглянути. Якщо колір буде таким, я в мене на фото, то печиво пропеклося.
Готове печиво має легко випадати з форми. Воно дуже ароматне та привабливе на вигляд.
Якщо ви хочете, щоб воно було м’яким, то свіже гаряче печиво складають у пакет та виймають його, коли воно охолоне. Якщо залишити на тарілці, то у печива з’явиться хрумка скоринка.
Як ви бачите, приготування такого печива у формі трикутників не складне, тому я його готую, коли вдома мене просять спекти щось до чаю, а в мене для цього зовсім нема часу. Інколи я його поливаю шоколадним топінгом.?
Цей простий відео-рецепт печива у формі на газу завершує пост про швидку домашню випічку.