Сьогодні пропоную вашій увазі дуже простий спосіб приготування печінкового паштету з додаванням яєць та зелені. Цей смачний та бюджетний паштет з курячої печінки можна приготувати до святкового застілля або ж просто, щоб поласувати на сніданок чи під час швидкого перекусу. Якщо готуєте паштет з курячої печінки значними об’ємами, пам’ятайте, що зберігати його потрібно обов’язково у холодильнику і не більше 7 днів. Подробиці приготування викладено в моєму покроково оформленому рецепті з фото.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кмин, Коріандр, Куряча печінка, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста, Яйце
Перелік продуктів, які нам потрібні:
- куряча печінка – 600 грам;
- морква (середнього розміру) – 2 шт.;
- ріпчаста цибуля – 3 шт.;
- соняшникова олія (рафінована) – 60 мл;
- морська сіль – 1,5 ч. ложки;
- мелений коріандр – 0,5 ч. ложки;
- кмин – 0,25 ч. ложки;
- курячі яйця (С-1) – 2 шт.;
- петрушка (тільки листочки) – 1 пучок.
Як приготувати паштет з курячої печінки
У великій та глибокій сковороді чи сотейнику розігріваємо рослинну олію. Ретельно промиваємо курячу печінку та викладаємо на сковороду. Одразу додаємо очищену та нарізану брусочками моркву, а також, нарізану четвертинками цибулю. Наостанок вміст сковороди приправляємо спеціями.
Сковороду накриваємо кришкою і компоненти майбутнього паштету тушкуємо разом приблизно 45-50 хвилин на середньому вогні. Після цього, даємо готовим продуктам охолонути. Мені вистачило, приблизно, півгодини, щоб вміст сковороди охолонув до комфортної для подальшої переробки температури.
Поки готується печінка з овочами, відварюємо в круту яйця, охолоджуємо їх та очищуємо від шкаралуп.
Вміст сковороди пропускаємо крізь м’ясорубку з дрібною сіткою чи подрібнюємо за допомогою кухонного комбайну.
Підготовлені яйця натираємо на дрібну тертку і додаємо в печінкову масу.
Ретельно перемішуємо наш паштет та викладаємо його в салатник.
Промиті та обсушені листочки зелені дрібно нарізаємо та прикрашаємо паштет перед подачею на стіл. На додачу до печінкового паштету можна запропонувати тости, шматочки багету чи лаваш.
Курячий печінковий паштет – відео-рецепти
Пропоную дізнатись і про інші варіанти приготування дієтичного паштету з курячої печені. В цьому нам допоможуть шановані ютуб-блогери.
Мерши відео-рецепт – ніжний печінковий паштет без яєць.
Наступний шеф-кухар пропонує готувати курячий паштет з вершками та молоком. Спробуйте!
Наступний автор готує свій паштет з курячої печінки без моркви та яєць.
Наступний автор пропонує не тільки трішки змінити складові, додавши смаку унікальності, але і пропонує дивовижно цікаву подачу закуску. Подивіться відео-рецепт та зробіть власноруч!
Отже, готуйте з любов’ю, насолоджуйтеся не тільки смаком, але і приготуванням.