Печінка яловича з картоплею, цибулею і салом – це одна з швидких і ситних страв, яка ідеально підійде для обіду. Впевнені, ваші рідні обов’язково оцінять таку смакоту та подякують вам від щирого серця.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Перець чорний мелений, Печінка, Рослинна олія, Сало, Сіль, Цибуля ріпчаста
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування треба взяти наступні продукти:
- печінка яловича – 200 грамів;
- свіже сало – 100 грамів;
- картопля – 500 грамів;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- борошно;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- олія.
Як приготувати яловичу печінку з картоплею на сковороді
Спочатку треба підготувати печінку. Для цього зніміть плівку та зріжте протоки. Потім помийте шматок та поріжте його на невеличкі частинки.
Далі візьміть сало, поріжте невеликими кубиками. Потім почистіть цибулю і поріжте півкільцями.
Тепер покладіть сало на пательню і обсмажте 2-3 хвилини. Після цього додайте вже посолені шматочки печінки. Вони також мають бути поперчені і присипані борошном.
Посмажте печінку з одної сторони 3 хвилини, потім переверніть і додайте цибулю.
Добре перемішайте всі інгредієнти і смажте ще 3 хвилини.
Далі можна додавати картоплю. Вона має бути почищена, порізана шматочками і обсушена на паперовому рушнику.
Картоплю треба смажити десь 5 хвилин, не забуваючи час від часу помішувати. Далі зробіть вогонь мінімальним, прикрийте пательню кришкою та доведіть страву до готовності. Якщо відчуваєте, що не вистачає солі – в кінці можете посолити печінку з картоплею.
Подавайте печінку гарячою, попередньо посипавши її зеленою цибулькою. Така страва є дуже смачною, поживною, тому завжди буде доречною і сподобається гостям.