Запечена в духовці з помідорами і сиром печінка – смачна страва, яку легко і досить швидко можна приготувати. Цей простий рецепт печінки по-італійськи знадобиться господиням як для повсякденного харчування, так і при підготовці до свята.
Інгредієнти: Маргарин, Перець чорний мелений, Печінка, Помідори, Сир, Сіль, Чебрець
Кухня: Італійська кухня
Як приготувати печінку в духовці по-італійськи
Нарізаємо печінку на порційні шматки, обсмажуємо на сильному вогні до появи скоринки і тільки після цього солимо, перчимо і посипаємо чебрецем.
Обсмажену і приправлену печінку складаємо щільно в форму для запікання.
Помідори обшпарюємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями і укладаємо шаром на обсмажені шматочки печінки.
Зверху на помідори кладемо скибочки сиру і ставимо для запікання в духовку.
Подавати як другу страву з макаронами або як самостійну гарячу закуску. При подачі на стіл запечену в духовці печінку по-італійськи прикрасити зеленню.
Рецепт приготування печінки по-італійськи розрахований на 4 порції:
- маргарин – 60 г,
- печінка – 600 г,
- помідори – 300 г,
- сир, чебрець, чорний перець, сіль.
Гарний покроковий рецепт печінки по-італійськи – відео від Ютуб каналу “Кухня з Богом і від душі”.