Печериці, смажені зі сметаною чи вершками. Простий і смачний покроковий рецепт з фото.

Печериці – делікатесні гриби, вони мають приємний смак та аромат, що зберігається і після кулінарної обробки. Продукт низькокалорійний та дуже корисний, адже містить незамінні амінокислоти, селен та біологічні речовини, які допомагають при мігрені.

За традиційними рецептами можна приготувати безліч смачних страв: печериці мариновані, смажені, фаршировані, суп, салат зі смаженими печерицями, шашлик з шампіньйонами та овочами, тушковані печериці у сметані та інші, прості у приготуванні, але надзвичайно ароматні, поживні та смачні страви.

Пропонований рецепт смажених шампіньйонів допоможе зберегти їх незрівнянний смак і аромат.

Для приготування смажених печериць потрібно:

  • 10 штук грибів;
  • вершкове масло, вершки (можна замінити густою сметаною) – по 1-2 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • мелений чорний перець, сіль та зелень.

2

Починаємо найголовніший етап: як приготувати шампіньйони смажені:

Ретельно промиваємо гриби та відрізаємо ніжки. Якщо капелюшки великого розміру, нарізаємо їх на частини.

3

Приступаємо до обсмажування: на сковорідку з попередньо розтопленим маслом викладаємо печериці, додаємо перець та сіль.

4

Коли капелюшки грибів стануть м’якенькими, їх заливаємо вершками або сметаною, додаємо лимонний сік, добре перемішуємо.

5

Кип’ятимо кілька хвилин

6

та присипаємо зеленню.

7

Гриби готові.

8

Печериці, обсмажені за таким рецептом, можна подавати на стіл як самостійну страву, також це чудова основа для грибного салату.

Та слід пам’ятати: не можна зловживати шампіньйонами, вони важкі для травлення, адже містять неперетравлювані компоненти.

Всім приємного апетиту та здорового травлення.