Печериці – делікатесні гриби, вони мають приємний смак та аромат, що зберігається і після кулінарної обробки. Продукт низькокалорійний та дуже корисний, адже містить незамінні амінокислоти, селен та біологічні речовини, які допомагають при мігрені.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Зелень, Лимонний сік, Перець чорний мелений, Печериці, Сіль
За традиційними рецептами можна приготувати безліч смачних страв: печериці мариновані, смажені, фаршировані, суп, салат зі смаженими печерицями, шашлик з шампіньйонами та овочами, тушковані печериці у сметані та інші, прості у приготуванні, але надзвичайно ароматні, поживні та смачні страви.
Пропонований рецепт смажених шампіньйонів допоможе зберегти їх незрівнянний смак і аромат.
Для приготування смажених печериць потрібно:
- 10 штук грибів;
- вершкове масло, вершки (можна замінити густою сметаною) – по 1-2 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- мелений чорний перець, сіль та зелень.
Починаємо найголовніший етап: як приготувати шампіньйони смажені:
Ретельно промиваємо гриби та відрізаємо ніжки. Якщо капелюшки великого розміру, нарізаємо їх на частини.
Приступаємо до обсмажування: на сковорідку з попередньо розтопленим маслом викладаємо печериці, додаємо перець та сіль.
Коли капелюшки грибів стануть м’якенькими, їх заливаємо вершками або сметаною, додаємо лимонний сік, добре перемішуємо.
Кип’ятимо кілька хвилин
та присипаємо зеленню.
Гриби готові.
Печериці, обсмажені за таким рецептом, можна подавати на стіл як самостійну страву, також це чудова основа для грибного салату.
Та слід пам’ятати: не можна зловживати шампіньйонами, вони важкі для травлення, адже містять неперетравлювані компоненти.
Всім приємного апетиту та здорового травлення.