Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі - смачна гаряча закуска

Печериці і м’ясні кульки в сметанному соусі – смачна гаряча закуска

Запропоновані сьогодні печериці та м’ясні кульки в сметанному соусі (їх можна назвати фрикадельками або мітболамі – на ваш вибір) порадують їдоків гармонійним смаком і швидким приготуванням. Це оригінальне і смачне м’ясне блюдо з фаршу і грибів годиться для будь-якого меню – святкового або повсякденного. Приготування такої гарячої закуски нашвидкуруч стане для вас ще простішим якщо використаєте мій покроково оформлений рецепт з фото, який детально демонструє все приготування.

Складові:

Свинячі фрикадельки з грибами у вершковому соусі

  • молоко – 25 мл;
  • сіль – за смаком;
  • свинячий фарш – 300 гр;
  • печериці – 100 гр;
  • вершкове масло – 35 гр;
  • спеції – за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • йогурт – 2 ст.л.

Як готувати печериці і м’ясні кульки в сметанному соусі

Перш ніж готувати ароматні та смачні фрикадельки з грибами, потрібно підготувати фарш. Для його створення потрібно подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки свинину, сало і цибулю, додати спеції, молоко і залишити на півгодини, щоб всі компоненти рівномірно просочилися смаками один одного.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Тим часом, можемо подрібнити на пластинки вимиті і очищені грибочки.

Свинячі фрикадельки з грибами у вершковому соусі

Обсмажити печериці на суміші вершкового масла та рослинної олії до рум’яності.

Свинячі фрикадельки з грибами у вершковому соусі

Ароматні золотисті гриби приправити за смаком і прибрати зі сковороди.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

За допомогою мокрих долонь сформувати невеликі фрикадельки.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Обсмажити м’ясні кульки на тій самій жировій суміші, на якій смажились гриби.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Додати підсмажені шампіньйони  до обсмажених з двох сторін мітболів.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Присмачнити все йогуртом без наповнювачів або жирною сметаною, перемішати і залишити тушкуватися, накривши кришкою, хвилин на 10-15. За цей час фрикадельки з грибами і вершковий соус дійдуть до потрібного нам смаку і однорідної консистенції.

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Подавати нашу оригінальну і ситну комбіновану грибо-м’ясну закуску до столу з картопляним гарніром або овочевим салатом. Смачного!

Печериці і м'ясні кульки в сметанному соусі

Печериці і м’ясні кульки в сметанному соусі порадують поживністю, чудовим ароматом і пряним смаком. Презентовані мітболи в соусі зі сметани і грибів відрізняються простотою і швидкістю приготування, а ще – красивою подачею. На створення страви буде потрібно не більше півгодини! Різноманітні рецепти з фрикадельками я дуже люблю і сподіваюся, що і ця незвичайна м’ясна закуска назавжди оселиться у вашій кулінарній книзі.