Запечені в духовці печериці фаршировані сиром – рецепт холодної закуски з фото

На відміну від запечених у духовці печериць, гриби для цієї холодної закуски запікають у духовці, а потім фарширують холодною сирною начинкою, приготованою заздалегідь.

Приготування фаршированих печериць нескладне.

Від помитих грибів відділяємо ніжки, які потім можна використати для супу або салату.

Розкладаємо шапочки як на фото,

2

додаємо трохи солі і кладемо всередину по пів чайної ложки вершкового масла.  Ставимо у розігріту до 150-160 °С духовку.

6

Можна запікати печериці й без масла, але тоді вони будуть не такі ніжні.  Орієнтовний час запікання – 30-60 хвилин.  Все залежить від вашої духовки.  Радимо дивитися на ступінь готовності грибів.  Проте, якщо шампіньйони й не до кінця пропечуться, це аж ніяк не вплине на їх смакові властивості.

Запечені печериці дістаємо з духовки і залишаємо на деякий час, щоб вони повністю охололи.  Начиняємо шапочки готовою сирною начинкою і красиво викладаємо на тарілку чи деко.

1

Ось такий простий рецепт холодної закуски “Печериці запечені в духовці й фаршировані сиром”.

Ця закуска чудово підійде як для святкового столу, так і на кожен день.

Смачного!