На відміну від запечених у духовці печериць, гриби для цієї холодної закуски запікають у духовці, а потім фарширують холодною сирною начинкою, приготованою заздалегідь.
Інгредієнти: Вершкове масло, Печериці, Сир
Приготування фаршированих печериць нескладне.
Від помитих грибів відділяємо ніжки, які потім можна використати для супу або салату.
Розкладаємо шапочки як на фото,
додаємо трохи солі і кладемо всередину по пів чайної ложки вершкового масла. Ставимо у розігріту до 150-160 °С духовку.
Можна запікати печериці й без масла, але тоді вони будуть не такі ніжні. Орієнтовний час запікання – 30-60 хвилин. Все залежить від вашої духовки. Радимо дивитися на ступінь готовності грибів. Проте, якщо шампіньйони й не до кінця пропечуться, це аж ніяк не вплине на їх смакові властивості.
Запечені печериці дістаємо з духовки і залишаємо на деякий час, щоб вони повністю охололи. Начиняємо шапочки готовою сирною начинкою і красиво викладаємо на тарілку чи деко.
Ось такий простий рецепт холодної закуски “Печериці запечені в духовці й фаршировані сиром”.
Ця закуска чудово підійде як для святкового столу, так і на кожен день.
Смачного!