З печериць та сиру можна приготувати багато корисних та поживних страв, адже ці унікальні продукти можуть замінити м’ясо та поповнити організм необхідною кількістю білків, мінералів та кальцієм. Пропоную рецепт смачної та ароматної закуски — печериці, фаршировані сиром.
Інгредієнти: Болгарський перець, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Печериці, Помідори, Салат, Сир, Сіль, Сметана, Яйце
Для приготування цієї пікантної закуски потрібно взяти наступні продукти:
- сир твердий – 200 гр.;
- печериці (великі) – 15 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- салат листовий;
- яйце – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- сметана – 0,3 склянки;
- панірувальні сухарі;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Отже, як швидко приготувати шампіньйони, фаршировані сиром та свіжими овочами.
З печериць знімаємо шкірку, відрізаємо ніжки та ретельно промиваємо.
На великій тертці натираємо твердий сир.
Ніжки грибів, солодкий перець, помідор та зелень дрібно нарізаємо, додаємо частину натертого сиру та перемішуємо для начинки.
Готуємо соус. Сметану та сире яйце добре збиваємо, додаємо солі та перцю.
Капелюшки грибів вмочаємо у соус, панірувальні сухарі та викладаємо на деко.
Фаршируємо шампіньйони приготовленою начинкою, вливаємо в капелюшки трошки соусу
та посипаємо кожний капелюшок натертим сиром.
Ставимо деко з фаршированими грибами в духовку, нагріту до 180 градусів. Час запікання — 20 хвилин.
Смачні та ароматні грибочки з начинкою готові. Викладаємо їх на блюдо та подаємо до столу.
До фаршированих печериць подаємо сметану та свіжий хліб. Гостям можна запропонувати по келиху вина та мінеральну воду. Дітям до страви подайте соки або лимонад. Приємного апетиту!