Печеня в горщиках є дуже смачною домашньою стравою. Запечене в духовці м’ясо з картоплею має багато прихильників. Це дійсно дуже смачно та ситно. Готова страва виглядає красиво, тому вона відмінно підходить для того, щоб нею пригощати гостей. Варто спробувати приготувати її самостійно. Рецепт м’яса в горщиках дуже простий в приготуванні, а покрокові фото допоможуть краще розібратися зі смачним процесом.
Інгредієнти: Картопля, Лавровий лист, Майонез, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Спеції, Цибуля
Складники:
- 150 грамів м’яса;
- біля 800 грамів картоплі;
- 1 цибулина;
- 120-150 твердого сиру;
- майонез;
- сіль;
- перець мелений;
- лист лавра;
- спеції за смаком;
- рослинна олія.
Даний перелік продуктів розрахований на три горщики.
Як приготувати печеню в горщиках в духовці
За цим рецептом м’ясо й картоплю з цибулею потрібно обсмажити.
Для початку, м’ясо й картоплю слід нарізати кубиками. Цибулю – півкільцями. Потім, треба все обсмажити на рослинній олії.
Спочатку, слід смажити яловичину зі спеціями до утворення легкої скоринки (після цього її слід викласти на тарілку).
Потім, в цій же сковорідці, необхідно підрум’янити картоплю.
Після цього, трохи підсолену картоплю потрібно перекласти в горщики. Вона буде першим шаром.
Наступний шар – це підсмажена до золотистого кольору цибуля.
Потім, смажене підсолене й поперчене м’ясо.
Зверху, потрібно натерти на дрібній тертці сир і полити злегка майонезом.
Декілька ложок тертого сиру необхідно залишити для посипки страви після приготування.
Горщики повинні запікатися в духовці при температурі 200 °C протягом 45 хвилин.
Готову печеню в горщиках слід посипати ложкою сиру, він повинен розплавитися. Страва має запаморочливий аромат.
Перед подачею на стіл, її можна презентувати зеленою цибулькою.
Доповнять смачну печеню в горщиках з м’ясом і картоплею домашні солоні консервовані овочі. Але й без них страва дуже соковита.