Паштет із печінки з винним желе – родзинка французької кулінарії. Закуска вишукана в смаку, ароматна, ніжна і неймовірно красива в подачі. Желе з вина, після уварювання, зовсім на містить алкоголю. Залишається тільки насичений солодкуватий смак з приємною кислинкою, яка чудово доповнює паштет. Шар желе не просто надає страві вишуканого смаку, але і оберігає паштет від завітрювання. І, що не маловажно, винне желе надає закусці не звичайний і по справжньому святковий вигляд. Ніжний французький паштет з печінки з желе із вина відмінний і ефектний варіант для святкової подачі разом зі свіжою випічкою. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Вершкове масло, Желатин, Куряча печінка, Морква, Олія рослинна, Сіль, Суміш перців, Цибуля, Чебрець, Червоне сухе вино
Кухня: Французька кухня
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- сіль – за смаком;
- чебрець – 3 гілочки;
- желатин – 1 ст.л.;
- морква – 1 шт.;
- печінка куряча – 600 гр;
- вино червоне сухе – 250 мл;
- вершкове масло – 125 гр;
- суміш перців – за смаком;
- рослинна олія.
Як приготувати паштет з печінки з винним желе
Насамперед, потрібно очистити овочі і нарізати невеликим дрібним кубиком.
Обсмажити овочі на рослинній олії до золотистого забарвлення. При цьому, найкраще використовувати нерафіновану олію – вона надасть додаткового аромату страву.
Промити печінку.
Додати до овочів на сковорідку.
Трохи обсмажити печінку і присмачнити сумішшю перців. Тушкувати до м’якості і повного приготування печінки.
Додати до страви чебрець і прибрати з плити. Посолити за смаком.
Збити інгредієнти з вершковим маслом в однорідну масу зручним для вас способом.
Спробувати і в разі потреби ще приправити за смаком.
Викласти охолоджений паштет в формочки, заповнивши їх на 3/4, і відправити хвилин на 15 в холодильник.
Тим часом, приготувати винне желе. Для цього, потрібно прогріти вино, додати чебрець, желатин і тримати на вогні до розчинення желатинових крупинок, але не доводячи до кипіння. Остудити масу до кімнатної температури.
Залити остиглим, але таким, що не почало тверднути, винним желе охолоджений паштет і відправити закуску в холодильник ще на годину. В ідеалі – до застигання желе.
Оригінальний в подачі, дуже ніжний і смачний паштет з курячої печінки за французьким рецептом готовий.
Подавати таку оригінальну закуску найкраще з французькими багетами, але підійде і будь-яка інша свіжа випічка. Смачного!
Паштет з печінки з желе – відео-рецепти
Потрібно сказати, що печінку можна брати будь-яку. У моєму випадку була куряча. А основою для желе може бути не тільки вино, але і будь-які соки або морси. Відео-роботи кулінарних блогерів покажуть як правильно готувати такий різновид закуски.
Ніжний вершковий паштет з курячої печінки під вишневим желе.
У цьому відео автор пропонує дуже оригінальний варіант формування та подачі. Рекомендую побачити.
Дізнайтеся як приготувати на святковий стіл паштет з курячої печінки під яблучним желе.
А ця ніжна холодна закуска покрита прошарком з гранатового желе.
Якщо ви готуєтеся до Нового року, то вам точно стане в нагоді цей варіант новорічної закуски з печінки.
Погодьтеся, що французький паштет з печінки під желе – це оригінальна закуска з дуже красивою подачею. Готується будь-який варіант страви дуже швидко, а вершковий смак з нотками спецій вразить і вибагливого гурмана. Експериментуйте з видами печінки, вина або соків і насолоджуйтеся оригінальною закускою!