Багатьом подобаються бутерброди з червоною ікрою, але більшості вдається ласувати таким делікатесом, хіба що під час святкового застілля. Взявши до уваги цей рецепт приготування паштету з оселедця, вдасться відтворити смак червоної ікри. Крім оселедця знадобиться ще морква, вершкове масло та плавлений сирок. Такий паштет з оселедця, багато хто називає єврейським, ним можна намазувати бутерброди. Варто порадувати любителів смачної їжі, симпатичною закускою, приготовленою самостійно, зі смаком червоної ікри.
Інгредієнти: Вершкове масло, Морква, Оселедець, Плавлений сир
Складники:
- 1 оселедець;
- 100 грамів вершкового масла;
- 1 плавлений сирок;
- 100 грамів моркви.
Найважливіше в цій смачній справі – це правильний вибір продуктів, який є запорукою майбутнього смаку.
Оселедець для паштету має бути середнього посолу та великого розміру. В такій рибині менше кісток і її простіше оброблювати.
Сирок дуже добре, щоб був м’яким і хорошої якості.
А від кольору моркви залежатиме насиченість і красота відтінку готового паштету, тому вона повинна бути яскраво-оранжевою.
Якість вершкового масла також дуже важлива. Воно, звичайно ж, має бути натуральним. Пресована рослинна суміш смакує зовсім не так, вона має неприємні смакові нотки.
Як приготувати паштет з оселедця, як червона ікра
Насамперед, слід почистити оселедець: видалити голову та нутрощі, помити під краном і розрізати його по довжині хребта. Потім, потрібно зняти з рибини шкіру й поділити тушку по надрізу пополам і руками видалити кістки.
Моркву необхідно зварити (головне, не переварювати), остудити та почистити. Потім, нарізати її на великі шматки.
Плавлений сирок потрібно звільнити від упакування та розрізати на чотири кусочки.
Філейні шматки оселедця, морквину й плавлений сирок треба помістити в чашу блендера.
Спершу, на високих оборотах, слід перемолоти ці складники.
Потім, слід додати вершкове масло й включити блендер ще на 2-3 хвилини.
На приготування апетитного паштету оселедця з плавленим сирком і морквою пішло не більше, ніж 30 хвилин. А головне це те, що він нагадує смак червоної ікри.
Намазавши його на скибочки хліба, паштет можна подавати на стіл. Зберігати паштет з оселедця необхідно в холодильнику в закритому контейнері не більше, ніж 1 тиждень.