Паштет з оселедця з плавленим сиром і морквою, як червона ікра

Багатьом подобаються бутерброди з червоною ікрою, але більшості вдається ласувати таким делікатесом, хіба що під час святкового застілля. Взявши до уваги цей рецепт приготування паштету з оселедця, вдасться відтворити смак червоної ікри. Крім оселедця знадобиться ще морква, вершкове масло та плавлений сирок. Такий паштет з оселедця, багато хто називає єврейським, ним можна намазувати бутерброди. Варто порадувати любителів смачної їжі, симпатичною закускою, приготовленою самостійно, зі смаком червоної ікри.

Складники:

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

  • 1 оселедець;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 плавлений сирок;
  • 100 грамів моркви.

Найважливіше в цій смачній справі – це правильний вибір продуктів, який є запорукою майбутнього смаку.

Оселедець для паштету має бути середнього посолу та великого розміру. В такій рибині менше кісток і її простіше оброблювати.

Сирок дуже добре, щоб був м’яким і хорошої якості.

А від кольору моркви залежатиме насиченість і красота відтінку готового паштету, тому вона повинна бути яскраво-оранжевою.

Якість вершкового масла також дуже важлива. Воно, звичайно ж, має бути натуральним. Пресована рослинна суміш смакує зовсім не так, вона має неприємні смакові нотки.

Як приготувати паштет з оселедця, як червона ікра

Насамперед, слід почистити оселедець: видалити голову та нутрощі, помити під краном і розрізати його по довжині хребта. Потім, потрібно зняти з рибини шкіру й поділити тушку по надрізу пополам і руками видалити кістки.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Моркву необхідно зварити (головне, не переварювати), остудити та почистити. Потім, нарізати її на великі шматки.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Плавлений сирок потрібно звільнити від упакування та розрізати на чотири кусочки.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Філейні шматки оселедця, морквину й плавлений сирок треба помістити в чашу блендера.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Спершу, на високих оборотах, слід перемолоти ці складники.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Потім, слід додати вершкове масло й включити блендер ще на 2-3 хвилини.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

На приготування апетитного паштету оселедця з плавленим сирком і морквою пішло не більше, ніж 30 хвилин. А головне це те, що він нагадує смак червоної ікри.

Паштет з оселедця, плавленого сиру і моркви як червона ікра

Намазавши його на скибочки хліба, паштет можна подавати на стіл. Зберігати паштет з оселедця необхідно в холодильнику в закритому контейнері не більше, ніж 1 тиждень.