Глазур завжди робить випічку гарнішою, смачнішою та захищає її від черствіння. Тому ми звикли використовувати глазур для оформлення та прикрашання булочок, кексів і, звісно ж, великодніх пасок.
Інгредієнти: Вода, Желатин, Лимонна кислота, Цукор
Ця глазур з желатином не передбачає використання яєць. Завдяки желатину вона набагато легше наноситься на випічку, гарно виглядає, і, що дуже важливо, не тріскається, коли ви ріжете кулінарний виріб. То ж пропонуємо вам простий та покроково оформлений фото-рецепт смачної глазурі, яку можна використати не тільки для пасок, а і для прикрашання інших смаколиків.
Для приготування треба взяти:
- цукор – 200 грамів;
- вода – 100 мілілітрів;
- желатин швидкорозчинний – 1 чайна ложка з гіркою;
- лимонна кислота – ½ чайної ложки.
Як зробити глазур з желатином для паски
Швидкорозчинний желатин нам потрібно залити 40 мілілітрами води, добре перемішати та залишити на 15 хвилин, аби желатин набух.
Тим часом необхідно приготувати сироп. Для цього треба взяти 60 мілілітрів води, додати лимонну кислоту і добре перемішати, аби всі кристали розчинилися.
Потім візьміть сотейник, покладіть туди цукор, додайте воду з лимонною кислотою і доведіть до кипіння на повільному вогні, при цьому постійно помішуючи.
Коли на сиропі з’являться перші бульбашки – зразу ж зніміть його з вогню і дайте трохи охолонути.
Тепер подивіться на желатин. Якщо він набряк – значить можна додавати інгредієнт до сиропу.
Додайте желатин в сироп, який вже трохи охолонув, та добре розмішайте його, аби не було грудочок.
Далі збийте масу блендером або міксером.
Ось і все, у вас вийшла гарна смачна желатинова глазур.
Вона чудово лягає на поверхню, не стікає і ідеально виглядає.
До речі, якщо глазур трохи постояла і застигла до того, як ви нанесли її на випічку – не переймайтеся. Просто розтопіть її на водяній бані та знову збийте міксером.