Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Глазур завжди робить випічку гарнішою, смачнішою та захищає її від черствіння. Тому ми звикли використовувати глазур для оформлення та прикрашання булочок, кексів і, звісно ж, великодніх пасок.

Ця глазур з желатином не передбачає використання яєць. Завдяки желатину вона набагато легше наноситься на випічку, гарно виглядає, і, що дуже важливо, не тріскається, коли ви ріжете кулінарний виріб. То ж пропонуємо вам простий та покроково оформлений фото-рецепт смачної глазурі, яку можна використати не тільки для пасок, а і для прикрашання інших смаколиків.

Для приготування треба взяти:

Цукрова глазур з желатином для паски

  • цукор – 200 грамів;
  • вода – 100 мілілітрів;
  • желатин швидкорозчинний – 1 чайна ложка з гіркою;
  • лимонна кислота – ½ чайної ложки.

Як зробити глазур з желатином для паски

Швидкорозчинний желатин нам потрібно залити 40 мілілітрами води, добре перемішати та залишити на 15 хвилин, аби желатин набух.

Цукрова глазур з желатином для паски

Тим часом необхідно приготувати сироп. Для цього треба взяти 60 мілілітрів води, додати лимонну кислоту і добре перемішати, аби всі кристали розчинилися.

Цукрова глазур з желатином для паски

Потім візьміть сотейник, покладіть туди цукор, додайте воду з лимонною кислотою і доведіть до кипіння на повільному вогні, при цьому постійно помішуючи.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Коли на сиропі з’являться перші бульбашки – зразу ж зніміть його з вогню і дайте трохи охолонути.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Тепер подивіться на желатин. Якщо він набряк – значить можна додавати інгредієнт до сиропу.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Додайте желатин в сироп, який вже трохи охолонув, та добре розмішайте його, аби не було грудочок.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Далі збийте масу блендером або міксером.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Ось і все, у вас вийшла гарна смачна желатинова глазур.

Пасхальна глазур з желатином для паски (без яєць)

Вона чудово лягає на поверхню, не стікає і ідеально виглядає.

Цукрова глазур з желатином для паски

До речі, якщо глазур трохи постояла і застигла до того, як ви нанесли її на випічку – не переймайтеся. Просто розтопіть її на водяній бані та знову збийте міксером.