Пропоную зараз приготувати разом зі мною смачнющі парові вареники з сиром. Якщо у вас є пароварка чи мультиварка, то приготування цієї страви для вас не буде складним. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко та швидко зробити пишні вареники з творогом на пару.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Кефір, Сир, Сіль, Сода, Яйце
Для тіста знадобиться:
- кисле молоко чи кефір – 150 мл;
- яйця – 1 шт.;
- сіль харчова – 1 ч. л.;
- сода харчова – 1 без горки ч. л.;
- пшеничне борошно в/ґ – скільки візьме тісто, приблизно, 300-350 гр.
Для начинки знадобиться:
- творожний сир – 200 гр;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- солі – 1 ч. л.
Зміст
Як готувати парові вареники з сиром в мультиварці
Для простоти сприйняття поділимо приготування страви на окремі етапи.
Як замісити тісто для вареників на кислому молоці та соді
Змішуємо яйця, з сіллю та содою. Додаємо підігріте кисле молоко чи кефір – знову ретельно перемішуємо. Вводимо рідку суміш у просіяне пшеничне борошно і замішуємо еластичне та пружне тісто на вареники. Готове пишне тісто для парових вареників на кефірі та соді накриваємо рушничком і хай постоїть хвилин зо 20. А ми, тим часом, освоїмо приготування творожної начинки.
Як приготувати сирну начинку для вареників
У творожний сир додаємо жовток та сіль і розминаємо виделкою.
Гарно вимішуємо начинку. Нам потрібно аби яєчний жовток рівномірно розійшовся по суміші, та додав їй приємний ніжний жовтуватий відтінок.
Як правильно ліпити вареники з сиром
Тісто розкачуємо у пласт, товщина якого має складати 7-8 мм. Спеціальною формою чи стаканом потрібного діаметру робимо круглі заготовки.
В центрі кожної заготовки пальцями утворюємо невелике поглиблення та кладемо до нього начинку.
Складаємо тісто навпіл, пальцем поправляємо начинку так, щоби вона не випадала за краї вареника.
За допомогою змащених борошном рук ретельно зліпляємо краї тіста. Для красоти я край вареника оформлюю як косичку. Складаємо наліплені варенички з сиром на плоскій поверхні на чистий рушник чи серветку.
Як варити вареники на пару в мультиварці
Наливаємо до чаши мультиварки води. Вона має доходити до мінімальної позначки. Вмикаємо режим Пароварка. Викладаємо готові вареники на спеціальну решітку з дірочками. Викладати їх потрібно на відстані один від одного. Адже у процесі приготування вареники збільшаться у розмірі, що може призвести до того, що вони злипнуться, а нам цього не треба.
10 хвилин достатньо для того аби приготувати смачні парові вареники з сиром в мультиварці. Тому, через 10 хвилин сміло відкриваємо кришку мультиварки-пароварки. Що бачимо? Картинку як на фото нижче. 🙂
Теперь, просто викладаємо готову страву на тарілки, змащуємо пишні вареники вершковим маслом та кличимо усіх до столу. Адже прийшов довгоочікуваний час для домашньої дегустації.
Смачне пишне тісто відмінно доповнює смак соковитої сирної начинки.
Щоби зрозуміти наскільки це смачно, ви мусите самі дома приготувати ці смачні парові вареники з сиром. Заодно зможете порівняти чи відрізняється смак вареників зварених на пару від тих, що зварені у традиційний спосіб, просто у воді.