Палачінкени – налисники з сиром в духовці запечені в сметанному соусі

Сьогодні на десерт пропоную приготувати палачінкени з начинкою із солодкого сиру (Topfenpalatschinken). Рецепт взято з австрійської кухні. За цією незвичною для нашого вуха назвою приховано оригінальний, але простий рецепт звичних нам тонких млинців із сиром запечених в духовці під сметанним соусом.
Отже, дізнатись про те як зробити смачні фаршировані налисники з сиром в духовці запечені в сметанному соусі чи то палачинкени, пропоную з покроково оформленного рецепта з фото. Зауважу, що оригінальний рецепт цієї австрійської сирної запіканки із млинців, містить родзинки. Я виключила їх із свого приготування через алергію в одного із майбутніх їдоків страви. Якщо родзинки вам смакують, то сміло додавайте їх у свою сирну начинку.

Потрібні продукти:

Для млинчиків:

  • пшеничне борошно- 140 гр;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • жовток – 1 шт.;
  • молоко – 250 мл;
  • щіпка солі;
  • ванілін – 2 гр.

Для підливи:

  • 1/8 літра молока 3,6%;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 жовток;
  • 30 грам цукрового піску;
  • 3 столові ложки сметани 26%.

Для сирної начинки:

  • вершкове масло – 50 гр (72,5% жирності);
  • цукрова пудра – 30 гр;
  • жовтки – 3 шт.;
  • білки – 3 шт.;
  • сметана – 125 мл (26% жирності);
  • сиру – 250 гр (10% жирності);
  • цукор – 40 гр;
  • ванілін – 1 ч.л.;
  • родзинки – 30 гр;
  • цедра з 0,5 лимона.

Додатково:

  • вершкове масло – для смаження млинців;
  • цукрова пудра – для декору.

Зміст

Як приготувати млинці з сирною начинкою запечені під сметанним соусом

Перший крок приготування австрійських палачінкенів з сиром – випікання тонких млинців з молочного тіста.

Для цього в глибокій ємності поєднуємо борошно, яйця та жовток, доливаємо невелику кількість молока і замішуємо тісто. Далі, солимо його, додаємо ванілін та доливаємо ще частину молока, щоб отримати тісто достатньо рідкої консистенції. На цьому етапі потрібно процідити млинцеве тісто крізь сито та залишити його настоюватись. Через 20 хвилин доливаємо залишки молока  і ще раз ретельно перемішуємо масу.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

З отриманого тіста смажимо на розтопленому вершковому маслі тонкі млинці. Намагаємось отримати рівномірний золотистий рум’янець з обох сторін. Відставляємо заготовки в сторону та переходимо до начинки.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Як зробити сирну начинку для млинців

В одній ємності перетираємо м’яке масло із цедрою лимона та цукровою пудрою. В іншій розтираємо сметану з яєчним жовтком та протертим крізь сито сиром. Після цього, з’єднуємо обидві маси та перемішуємо.

Міксером збиваємо яєчні білки з цукром та ваніліном до стану пишної та густої піни, після чого, змішуємо білкову піну з сирно-жовтковою масою.

На останньому етапі додаємо в начинку попередньо розпарені родзинки. Я цього не робила, тому моя начинка виглядала як на наступному фото.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Включаємо духовку на 180 градусів прогріватися.

Беремо наші млинці та рівномірно наносимо на кожен шар сирної начинки, після чого, скручуємо кожен трубочкою та розрізаємо навпіл. Отримані половинки укладаємо рядочком у змазану вершковим маслом форму. Кожен наступний ряд млинців укладаємо на попередній трохи навскоси та вниз поки не закінчаться млинці. Відправляємо форму в духовку запікатися.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Через 10 хвилин виймаємо наш десерт у такому вигляді.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Сметанний соус для заливки

Поки палачінкени запікаються, приготуємо соус.

Ціле яйце та жовток поєднуємо з цукром в глибокій мисці та ретельно збиваємо до повного розчинення цукру. Додаємо в суміш сметану і ще раз перемішуємо. Після чого, доливаємо в миску молоко та збиваємо соус на невеликій швидкості. Заливаємо отриманою сумішшю вийняті з духовки млинці.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Відправляємо форму з сирною запіканкою ще на 15 хвилин в духовку.

Млинці з сиром запечені в духовці в сметанному соусі

Задля більш презентабельної подачі можна посипати готові австрійські палачінкени цукровою пудрою, какао, корицею або полити джемом – кому що більше до смаку.

Налисники з сиром в духовці із сметанним соусом – відео-рецепти

Пропоную переглянути і інші варіанти приготування запечених у духовці млинців із сиром під соусом.

Автор цього рецепту називає свій десерт млинцева запіканка з творогом.

Пропоную до перегляду ще два відео-рецепти. Вони,звичайно ж схожі, але, як завжди, є відмінності у приготування страви. Тому, обирайте той, що більше вам смакує. 🙂

Смачного!