Дуже смачні овочі запечені у фользі збережуть при приготуванні всі свої корисні властивості і стануть гарним варіантом смачного гарніру до м’ясних, рибних і грибних страв. Такі печені овочі відрізняються простотою приготування, різноманітністю смаку, тонкою і неповторно пікантною ноткою, яку, при бажанні, легко і просто можна змінити до невпізнання. Запропонований в рецепті овочевий гарнір можна приготувати з будь-якими спеціями, замінювати один вид овочів на інший, додавати мед, соєвий соус або гостреньку гірчицю. При збереженні технології приготування, у будь-якому варіанті вийде апетитно, ароматно і смачно! Покроково оформлений рецепт з фото вам на допомогу. ?
Інгредієнти: Буряк, Молода картопля, Морква, Паприка, Цибуля, Часник, Чорний мелений перець
Складові:
- буряк – 1 шт.;
- вершкове масло – 50 гр;
- часник – 2 зубчики;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- кріп – 1/2 пучка;
- паприка – 1 ч.л.;
- цибуля – 1/2 шт.;
- чорний перець – за смаком;
- сіль – за смаком.
Як запекти овочі у фользі в духовці на гарнір
Починаючи приготування, потрібно підготувати коренеплоди. Буряк і моркву найкраще очистити, а молода картопля можна залишитися як є – в шкірці. Якщо ви готуєте страву зі старою картоплею, то її, звичайно ж, краще почистити. Вимиті овочі висушити за допомогою паперових рушників і нарізати на потрібного вам розміру часточки.
Видавити до овочів два зубчики часнику за допомогою преса.
Посипати овочі паприкою та сіллю – за смаком; чорним перцем та іншими спеціями – за бажанням.
Нарізати вершкове масло на НЕ великі кубики і додати продукт до овочевих часточок. Перемішати овочі і викласти на деко застелене фольгою. Щільно запечатати лист фольги і відправити в духовку не менше ніж на годину. Запечені овочі у фользі слід запікати при температурному режимі у 180 градусів.
Дати готовим овочам трохи охолонути, після чого, саме час подавати до столу як овочевий гарнір. В пост, такі запечені овочі у фользі можуть сміливо виступати і самостійною стравою.
Подавати такі запечені овочі рекомендується з простими сметанно-часниковим або зі сметанно-цибульовим соусами. Але, в принципі, підійде і будь-який інший ваш улюблений покупний чи домашній соус.
Ароматні овочі з вершковим маслом добре доповнять святкове, пісне або повсякденне меню.
Така овочева запіканка досить легка в приготуванні і її приготування під силу навіть новачкам в сфері кулінарії. Такий вітамінний і корисний запечений в духовці овочевий гарнір може бути зроблений з будь-якими овочами – ріпою, горошком, квасолею, томатами, баклажанами або кабачками. Експериментуйте на своїй кухні і ви, точно, знайдете свій улюблений варіант приготування овочів в духовці!