Сьогодні хочу запропонувати приготування корисного рагу з чотирьох популярних овочів. Це чудовий варіант бюджетної та смачної страви. Рагу виходить ситним та ароматним, тому відсутність м’яса зовсім не помітна. Цей рецепт насиченого овочевого рагу стане у пригоді господиням під час посту або для приготування вегетаріанських та дієтичних страв.
Інгредієнти: Капуста, Картопля, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Інгредієнти:
- 5 картоплин;
- 1 середня капуста;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1,5 ст. л. томату;
- лавровий лист;
- рослинна олія;
- сіль.
Як приготувати овочеве рагу з картоплею і капустою
Беремо середню каструлю, у ній мають вільно поміститися всі компоненти страви, та спершу в ній будемо готувати картоплю. Картоплю чистимо та нарізаємо середніми кубиками або соломкою.
Коли картопля закипить, додаємо лавровий лист.
Інші овочі нарізаємо по черзі: спочатку цибулю, потім – моркву. Останньою шинкуємо капусту. Як нарізати овочі – показано на фото нижче.
Коли всі овочі додали, сковорідку накриваємо кришкою та тушкуємо..
Як тільки капуста розм’якшиться, додаємо томат або (ще краще) свіжі помідори.
Картопля зварилася. Зливаємо зайву рідину, щоб вода тільки трішки покривала картоплю.
У каструлю відправляємо обсмажені овочі.
Гарненько перемішуємо, пробуємо на сіль та продовжуємо тушкувати.
Якщо у Вашому холодильнику є свіжий болгарський перець, додайте його до страви, він зробить рагу дуже ароматним.
Поживна, ситна та смачна страва з овочів готова!
Існує багато рецептів смачного рагу без м’яса, з додаванням грибів. Це ідеальне рішення для посту, але слід дотримуватися днів, коли гриби дозволено їсти за православним календарем.
Щоб овочі втратили найменше вітамінів при приготуванні, найкраще використовувати мультиварку. Інгредієнти укладаємо в чашу в такій послідовності: цибуля, капуста, морква та картопля. Додаємо води, щоб покрила овочі, закриваємо чашу, включаємо режим «Тушкування». Через 20 хвилин відкриваємо мультиварку, все добре перемішуємо, додаємо солі за смаком та ложку томату (чи свіжий помідор). У цьому рецепті олію не використовуємо, тому страва вийде істинно пісною.
Якщо Ви бажаєте приготувати порціонне рагу в горщиках в духовці, то порядок приготування такий самий, як і в мультиварці.
Приготоване рагу за всіма трьома рецептами виходить однаково смачним, насиченим та корисним.